Betalingskort

Nu begynder udskiftningen af betalingskort

Når du fremover modtager et nyt betalingskort fra sparekassen, vil det være med Sparekassen Danmarks logo – og fremstillet af et bæredygtigt materiale.

Efter mange måneders forsinkelse grundet den generelle mangel på mikrochips er sparekassens nye betalingskort endelig klar til at blive udstedt.

Derfor sætter vi nu gang i udskiftningen af vores kunders betalingskort.

Det fortæller Martin Kirkholm Braun, der er kort- og konceptchef i Sparekassen Danmark.

”Vi er glade og lettede over, at vi nu endelig kan give vores kunder de nye betalingskort. Det er et produkt, der har været længe undervejs. Dels fordi vi har gjort os mange overvejelser om, hvordan vi kunne skabe et produkt, der både imødekommer kundernes behov – og sparekassens fokus på bæredygtig udvikling, men også på grund af årsager, vi ikke har haft mulighed for at kontrollere. Derfor glæder det os naturligvis, at sparekassens nye betalingskort langt om længe kan blive udstedt til vores kunder,” siger han.


Betalingskort til ethvert behov
Når dit betalingskort skal udskiftes, vil dit nye kort være med Sparekassen Danmarks logo og visuelle element. Farverne kan variere afhængigt af korttypen.

Hvornår får jeg mit nye kort?

Du får et nyt kort umiddelbart inden udløbsdatoen, der fremgår af forsiden på dit kort.

Udskiftningen af kort sker nemlig, i takt med at kundernes nuværende kort udløber, fortæller Martin Kirkholm Braun:

”I sparekassen har vi fokus på at spare på klodens ressourcer, hvor vi kan. Derfor giver det ikke mening for os at udskifte noget, der virker – blot for at få det nye logo på,” siger han.

Med over 300.000 kunder er det desuden ikke logistisk muligt at udskifte alle vores kunders kort på én gang, uddyber kort- og konceptchefen.

Dog er vi af tekniske årsager nødsaget til at udskifte en række kunders kort før udløb. Hvis du er omfattet, vil du blive kontaktet direkte af sparekassen. Udskiftningen er naturligvis gratis.


3 hurtige om vores nye betalingskort


Skal jeg selv bestille et nyt kort?
Nej, vi sender dig et nyt kort i god tid, inden det gamle udløber. Du kan forvente at modtage dit nye kort med posten ca. 3-4 uger, før dit nuværende kort udløber.

Får jeg ny pinkode?
Nej, du skal fortsat benytte samme pinkode, som du er vant til.

Kan jeg få et betalingskort med individuelt kortdesign?
Nej, individuelt kortdesign er ikke længere en mulighed i sparekassen. I stedet kan du vælge mellem et sort og et grønt Visa/Dankort.


Visa/DankortVisa/Dankort tilbydes i to varianter – et sort og et grønt – så du kan kende forskel, hvis du har flere betalingskort.


Fremstillet af plantefibre

Når du modtager dit nye kort, kan du se frem til at modtage et betalingskort, der er det første af sin art herhjemme.

De nye kort består nemlig hovedsageligt af et plantebaseret materiale, som hovedsageligt er lavet af majskorn. I tillæg er kortet 100 % CO2-neutralt.

For at rebalancere kortenes klimamæssige aftryk har vores kortleverandør nemlig investeret i såkaldte klimakvoter, der kompenserer for den CO2-udledning, der er forbundet med produktionen af sparekassens betalingskort.


MajsmarkI sparekassens nye betalingskort er 84 % af plastikken erstattet af plantefibre fra blandt andet majs.


Det sker for at imødekomme en stigende efterspørgsel på ”grønne tiltag”, forklarer kort- og konceptchefen:

”Vi oplever, at flere og flere af vores kunder selv tager del i den grønne omstilling, og derfor forventer, at vi kigger ind i, hvordan vi som pengeinstitut kan gøre en forskel inden for den grønne omstilling. Derfor har vi selvfølgelig nøje overvejet, hvordan vi kan tage højde for dette i produktionen af vores nye betalingskort,” siger Martin Kirkholm Braun og tilføjer:

”Vores betalingskort er jo trods alt et af de få fysiske produkter, vi tilbyder vores kunder, så hvis ikke vi kan sætte bæredygtighed forrest her – hvor kan vi så?” spørger kort- og konceptchefen afslutningsvist.