3D Secure

3D Secure

3D Secure er en fællesbetegnelse for sikkerhedsløsning til nethandel. For Visa hedder løsningen ”Verified by Visa”, for Mastercard hedder løsningen ”Mastercard Identity Check” og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”.

Når dit kort er tilmeldt ”Verified by Visa”, ”Mastercard Identity Check” eller ”Dankort Secured by Nets”, og du handler i en netbutik, som bruger 3D Secure-sikkerhedsløsningen, modtager du en SMS med en sikkerhedskode, når du betaler for din vare. Det øger sikkerheden og gør det sværere at misbruge dit kort.

Dit kort bliver normalt tilknyttet et mobilnummer ved oprettelsen af kortet. Du kan ændre eller slette mobilnummeret for dit/dine kort ved at klikke på linket herunder. (Du skal anvende MitID for at ændre mobilnumre for dine kort).

Hvis der ikke er tilknyttet et mobilnummer til dit kort, vil du første gang du handler i en netbutik blive bedt om at tilknytte et mobilnummer. Du kan enten afslutte den aktuelle handel med MitID eller følge linket til tilmeldingssiden og efterfølgende gennemføre købet. Du skal anvende MitID til dette.  

Skift mobilnummer for dit/dine kort
 

Hvis du ikke kan modtage en SMS

Der kan opstå situationer, hvor du ikke kan modtage en SMS. Dels kan du opholde dig et sted, hvor der er ringe mobildækning, og dels kan de lokale mobiloperatører have blokeret for bestemte typer SMS'er, hvis du for eksempel opholder dig i udlandet. I disse situationer er det muligt at anvende MitID. Det foregår i det skærmbillede, hvor du skal indtaste din SMS-kode. Her er der mulighed for at vælge at verificere sig med MitID i stedet for. Tryk på knappen ”MitID” og du bliver forbundet til MitID. Her udfylder du den normale MitID-dialog, og når dette er afsluttet, vil din handel fortsætte på sædvanlig vis.