Hammersholm ApS

Et spørgsmål om tillid: Derfor leaser Michael sine lastbiler gennem sparekassen

Da Michael Klausen stod over for at udvide sin vognpark med ti lastbiler, kontaktede han sin rådgiver i sparekassen. Det blev en øjenåbner for ham.

”For at være ærlig, vidste jeg faktisk slet ikke, at sparekassen tilbød leasing.”

Sådan siger Michael Klausen, der er lastbilchauffør og driver transportfirmaet Hammersholm ApS.

For to år siden stod han over for at udvide sin vognpark med ti lastbiler, efter at han havde landet en ny, stor kunde.

Derfor kontaktede han sin rådgiver i sparekassen, som præsenterede ham for flere forskellige finansieringsmuligheder, herunder SparDanmark Leasing. Dét endte med at blive løsningen.


Michael Klausen fra Hammersholm ApSMichael Klausen har været selvstændig vognmand siden 2009. I dag driver han Hammersholm ApS, som fragter alt fra byggematerialer og dæk til butiksinventar og fisk.


Fordele ved leasing


Det er ikke første gang, at Michael Klausen leaser køretøjer. Det er der nemlig flere fordele ved, fortæller han.

”At lease er næsten det samme som at leje. Fordi der er en anden, der står som ejer af aktivet. På den måde sparer du omkostninger til stempel og tinglysning, fordi sparekassen ikke skal tage pant og sikkerhed i dit maskinel,” siger han.

Han påpeger tillige, at han heller ikke selv skal finansiere momsudlæg som ved køb. I stedet betales momsen løbende via leasingydelserne.


Leasing – kort fortalt


Leasing er en finansieringsmetode, hvor du betaler for brugen af et givent aktiv, for eksempel en bil, i en aftalt periode i stedet for at købe den. Det giver fleksibilitet og inkluderer ofte serviceydelser. Når leasingperioden er slut, kan du ofte vælge at købe aktivet, forny leasingaftalen eller at returnere det.

Læs mere om erhvervsleasing


”En voldsom udskrivning”


Der er flere grunde til, at Michael Klausen har valgt at lease gennem sparekassen. Han peger blandt andet på relationen til sin rådgiver:

”I en butik som min er det en voldsom udskrivning at gå fra seks biler til 16 biler på en måned, og derfor er det bare megavigtigt, at man har sin bankmand med på sidelinjen, så finansieringen bliver tilrettelagt, så den passer til mig og til virksomheden,” siger han.

Michael Klausen nævner også tillid og samarbejde som værende afgørende for sit valg af leasingudbyder:

”Selvfølgelig går jeg ind og kigger priser, men der er ikke voldsom stor forskel på, om du vælger det ene eller det andet, så for mig handler det om samarbejde. At ens bankmand er med på sidelinjen i forhold til, hvad der sker i ens butik, og hvordan man kan optimere sin forretning,” siger han.


Hammersholm ApS”For mig handler det ekstremt meget om tillid til hinanden og samarbejde. For leasing kan jeg få alle steder,” siger Michael Klausen om sit valg af Sparekassen Danmark som leasingudbyder.


For Michael Klausen er det også vigtigt at have en økonomisk sparringspartner, som er med i både op- og nedgangstider.

”Som erhvervskunde er det utrolig vigtigt at have en bankmand, der vil slås for dig i de svære tider. Og dét oplever jeg virkelig i Sparekassen Danmark. Min rådgiver er med, når græsset og grønt, men også når det er lidt vissent. Det er jo ikke altid bare lige ud ad landevejen. Indimellem er der nogle sving, men så længe jeg jagter målet, så oplever jeg, at jeg får den hjælp, jeg har brug for,” slutter Michael Klausen.


Om Hammersholm ApS


 • Gods- og varetransportfirma, der leverer i Danmark, Holland og Norge
 • Drives i det daglige af Michael Klausen, der også selv fungerer som chauffør
 • 24 ansatte
 • 17 lastbiler
 • Etableret i 2020
 • Hjemmehørende i Horsens
 • Kunde i Sparekassen Danmark siden april 2021


 • Har du overvejet at lease din næste maskine?


  I Sparekassen Danmark tilbyder vi leasing til en bred vifte af erhvervsmæssige behov: Lige fra produktionsudstyr og køretøjer til IT-udstyr og energiløsninger. Kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

  Book et møde