Energirenovering

Energirenovering er både godt for klimaet og pengepungen

Der er sandsynligvis noget at hente på både varmeregningen og klimakontoen, hvis du investerer i en energirenovering af din bolig. Med Energiberegneren, der er udarbejdet af Sparekassen Vendsyssels samarbejdspartner Totalkredit, kan du se, om du har noget at hente og få inspiration til, hvad du kan gøre.

Lav en energiberegning af din bolig

Næsten 250.000 parcelhusejere i Totalkredit har formentligt et potentiale i at energiforbedre boligen, hvis man benytter Totalkredits Energiberegner, som tager udgangspunkt i husets energimærke og offentlige tilgængelige data. Det svarer til to ud af tre parcelhusejere, og det gælder derfor sandsynligvis også dig, hvis du bor i parcelhus. Du kan højst sandsynligt både få en lavere varmeregning og nedbringe dit klimaaftryk, hvis du for eksempel skifter dit gasfyr, oliefyr eller dine el-radiatorer ud med en varmepumpe. Men mange kan også opnå en besparelse ved at efterisolere boligen.

Læs mere om, hvad andre boligejere har gjort for at energirenovere deres bolig
 

Stort potentiale i hele landet

Uanset hvor i landet du bor, vil du og dine naboer med stor sandsynlighed kunne foretage en energirenovering – stor eller lille. Og det gælder, både hvis du bor på landet eller i byen - vest eller øst for Storebælt.

Der er dog størst potentiale for parcelhusejere i kommuner uden for de store byer (se kortet). For eksempel betyder den orange farve, at det er 60-79% af parcelhusene med forslag fra Energiberegneren, der har potentiale for energiforbedringer ved at investere 75.000 kr. eller derover.


 

Finansiering af energirenovering

Anders Pedersen, boligchef i Sparekassen Vendsyssel, fortæller om fordelene ved at energirenovere din bolig:

”Du behøver ikke nødvendigvis at skulle have penge op af lommen for at energirenovere din bolig. Rigtig mange boligejere i Totalkredit har en gæld på under 80 pct. af boligens værdi. I mange tilfælde kan ydelsen på et realkreditlån betales med besparelsen på energiregningen. Tag derfor fat i din rådgiver i sparekassen og hør mere om dine muligheder for at finansiere dine energirenoveringer.”
 

Bidrag til den grønne omstilling af Danmark

Der er et stort potentiale for at nedbringe udledningen af CO2 ved at investere i energirenoveringer ifølge Klimarådet. Og hvis alle 250.000 parcelhusejere går i samlet flok, kan det mindske udledningen, så det batter noget. Og dermed give et vigtigt bidrag til regeringens målsætning om at nedbringe Danmarks CO2-udslip frem mod 2030.

Bemærk: Oplysninger i ovenstående artikel er baseret på en række estimater og antagelser og er derfor vejledende og uden forpligtelse og ansvar for Totalkredit og Sparekassen Vendsyssel.
Efterisolering

Isolering af hulmur og loft gav et mærkbart lunere hjem

Tage og Jonna fik et tilbud fra et firma, som tilbød at sende en rådgiver, der målte husets kuldebroer.

Indeklimaet er blevet meget bedre

Med varmepumpen er huset fremtidssikret

Udskiftning af det gamle oliefyr til en varmepumpe har både givet en lavere energiregning og gjort huset mere attraktivt, når det engang skal sælges.

Nu producerer vi selv al vores strøm

Solenergi dækker al energi til jordvarmen

Huset har de bygget selv. Siden 2012 har solcellerne på taget forsynet både familien og jordvarmeanlægget med strøm, så energiregnskabet går lige op.