Sparekassen Vendsyssel indgår partnerskabsaftale med Saxo Bank

Sparekassen indgår partnerskabsaftale med Saxo Bank

Sparekassen Vendsyssel og fire andre pengeinstitutter har indgået en partneraftale med Saxo Bank, der vil give pengeinstitutternes kunder adgang til endnu bedre digitale investeringsløsninger.  

Partnerskabsaftalen giver Sparekassen Vendsyssels kunder adgang til Saxo Banks brugervenlige og innovative investeringsløsninger.

Integrationen med sparekassens systemer åbner ligeledes for, at flere pengeinstitutter kan tilslutte sig og tilbyde deres kunder lignende digitale investerings- og rådgivningsløsninger.

Aftalen er den foreløbige kulmination på længere tids indledende drøftelser om at udvikle en samlet digital løsning, der skal give investerings- og rådgivningsområdet et markant løft for de deltagende pengeinstitutter.

Sparekassen og de fire andre pengeinstitutter indgår en White Label- og handelsaftale direkte med Saxo Bank, hvori Saxo Bank leverer infrastrukturen som afviklingsbank for pengeinstitutternes værdipapirhandel, herunder aktier, obligationer og investeringsforeninger, og giver de deltagende pengeinstitutter og deres kunder adgang til Saxo Banks investerings- og rådgivningsplatforme. Derudover indgås en teknisk samarbejdsaftale mellem Saxo Bank og sparekassens datacentral om at integrere Saxo Banks investeringsplatform i sparekassens Net- og Mobilbank.

Aftalen omfatter et digitalt rådgivningsværktøj, som integreres ind i sparekassens eksisterende systemer og forenkler processer for pengeinstitutternes rådgivere ved at give fuldt overblik over kundernes porteføljer og væsentlige forhold.

Den tekniske integration påbegynder i andet halvår af 2020, og løsningen forventes lanceret for de deltagende pengeinstitutters kunder i løbet af første halvår af 2021.

Vagn Hansen, administrerende direktør i Sparekassen Vendsyssel, udtaler:
”Vi er meget tilfredse med vores nye samarbejde med Saxo Bank, der giver vores kunder adgang til en moderne investeringsplatform med endnu bedre muligheder for at forvalte deres opsparing. En fællesnævner for de deltagende pengeinstitutter er vores styrker inden for rådgivning og nære, langvarige kunderelationer. Det fundament kan vi nu styrke yderligere ved at have en fremtidssikret og digital løsning fra Saxo Bank, som vil løfte den samlede kundeoplevelse, både når det gælder investeringsrådgivning og investering på egen hånd.”

Kim Fournais, administrerende direktør i og stifter af Saxo Bank, udtaler:
”Vi er meget stolte og ydmyge over at indgå samarbejder med Sparekassen Vendsyssel, Sparekassen Thy, Middelfart Sparekasse, Frøs Sparekasse og Jutlander Bank om at levere endnu bedre investeringsløsninger til kunderne. I Saxo Bank har vi altid haft en tro på, at de bedste løsninger kommer gennem samarbejder, hvor vi bygger på hinandens styrker. Det er netop dét, denne aftale går ud på, og det er ægte win-win. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at se flere partnerskaber i den danske banksektor, hvor kundernes krav om intelligente og digitale løsninger hele tiden stiger.”

Johannes Rovsing, nordisk direktør i Saxo Bank, har stået for forhandlingerne og udtaler:
”Det har været et konstruktivt forløb, hvor vi har arbejdet grundigt med at forstå både kundernes og rådgivernes behov. Kunderne får adgang til markedets førende investeringsløsninger og handelsplatforme, og vores partnere under SDC sparer IT- omkostninger og kompleksitet, som giver manøvrerum så de kan fokusere endnu mere på servicering af deres kunder.”