Når storken er på vej

Når storken er på vej

Når jeres familie vokser, sker der også en stor ændring af jeres økonomiske rammer og behov. Typisk skal jeres budget tilrettes, og måske får I behov for at udvide boligen med et ekstra børneværelse.

Når et nyt familiemedlem er på vej, vil der helt naturligt ske en større ændring af jeres økonomi.

Er budgettet børnesikkert?
For mange familier kan det være svært at gennemskue de mange nye økonomiske forpligtelser og muligheder. Derfor hjælper vi jer gerne med et eftersyn af budgettet, inden barnet kommer til verden, så I bekymringsfrit kan glæde jer over familieudvidelsen.
    
Book et møde i sparekassen

Ændringer i økonomien...

Engangsudgifter

Når der er et nye familiemedlem på vej, opstår der en lang række nødvendige engangsudgifter. Før barnet kommer til verden, bør I blandt andet have styr på babyudstyr, barnevogn, barneseng og meget mere. Måske planligger I også at invitere familie og venner til barnedåb.
   
Uanset om I vil starte en opsparing til udgifterne eller overvejer at optage et forbrugslån, kan det være en god idé at aftale et møde med din personlige rådgiver.

Book et møde i sparekassen

Nye indtægter og tilskud
Når I får børn, kan I for at få en række tilskud fra staten.  
Barselsdagpenge Afhængigt af jeres aktuelle jobsituation, kan I have mulighed for at modtage barselsdagpenge.

Læs mere
Børne- og ungeydelse
Børne- og ungeydelsen er et beløb, som I får for hvert af jeres børn, indtil de fylder 18 år. Beløbets størrelse afhænger af  barnets alder og jeres indkomst.

Læs mere
Børnetilskud Et særligt tilskud, der blandt andet udbetales til:
  • enlige forældre
  • forældre med flerlinger
  • pensionerede forældre
  • forældre under uddannelse.
Læs mere
Boligstøtte Når jeres barn kommer til verden, kan det have en positiv indflydelse på jeres boligstøtte.

Læs mere
De nye faste udgifter
Når jeres familie vokser, bør I være opmærksomme på, at der kommer en række nye faste udgifter, som I bør indregne i jeres budget.
  • Daginstitutioner (vuggestue eller dagpleje)
  • Forbrug (el og vand)
  • Børneulykkesforsikring
  • Børneopsparing.
Ud over de faste udgifter skal I regne med, at der kommer nye variable udgifter til for eksempel bleer, mad, tøj, sko, fritidsaktiviteter med mere.

Har du overvejet...

Boliglån

Boligfinansiering

Får I brug for en til- eller ombygning af hjemmet?

Når jeres familie vokser, bliver pladsbehovet også større. I overvejer måske en om-/tilbygning eller at købe en helt ny bolig.

Lønsikring fra Privatsikring

Lønsikring

Er familien sikret, hvis du  bliver arbejdsløs?

Hvis du eller din partner bliver arbejdsløse, kan det have store konsekvenser for familiens økonomi. Med en Lønsikring kan du sikre hverdagen med et ekstra tilskud til dine dagpenge.

Personforsikringer

Er familien sikret mod ulykke eller kritisk sygdom?

Hvis familien rammes af alvorlig sygdom og død, er det ekstra vigtigt at prioritere tiden med familien. Med personforsikringer kan du sikre økonomien, så du kan fokusere på det vigtigste.

Børneopsparing

Børneopsparing

Skal dit barn have en god start på voksenlivet?

Når dit barn bliver voksen, opstår der pludselig større økonomiske behov. Med en Børneopsparing kan du hjælpe dine børn med for eksempel indskud til en studiebolig eller udbetaling til den første bil.