Bliv klar til sommerferien

Bliv klar til sommerferien: Har du de rigtige betalingskort?

Er du i gang med at lægge ferieplaner? Så er det en god idé at sikre, at du er udstyret med de rigtige betalingskort. Bliv klogere her.

At planlægge sommerferie er en spændende proces, hvor man undersøger skønne destinationer, lækre hoteller og alt det sjove, man skal opleve.

Men midt i alt det spændende er der vigtige praktiske detaljer, du gør klogt i at være opmærksom på – uanset om du er ved at booke din drømmerejse eller allerede har gjort det. Lad os guide dig på vej.


1. Vær opmærksom på forbrugsmaksimum


Alle betalingskort har beløbsgrænser – både pr. dag, pr. løbende måned og ved kontanthævninger.

Hvis du planlægger en større rejse, er det derfor afgørende, at du er udstyret med de kort, der passer til dit forventede forbrug – både før, under og efter turen.


Forbrugsmaksimum ved køb for privatkunder


Visa/Dankort
Pr. løbende 7 dage: 25.000 kr.

Mastercard Standard Debit
Pr. dag: 30.000 kr.

Mastercard Guld
Pr. dag: 50.000 kr.

På enkelte kort er der mulighed for at forhøje beløbsgrænsen. Kontakt din rådgiver, hvis du vil vide mere.

Få det fulde overblik over alle beløbsgrænser


2. Undersøg vilkårene for billeje


Hvis du planlægger at leje bil på ferien, er det afgørende at sikre, at udlejningsselskabet accepterer dine betalingskort.

Mange udlejningsselskaber kræver et Mastercard Kredit til biludlejning. Undersøg derfor dette på forhånd, så du ikke bliver afvist, når bilen skal hentes.


Bliv klar til ferienDer findes næsten ikke noget mere tåkrummende end at stå i en situation uden mulighed for at betale. Det er derfor en god idé at sikre, at du har de rette kort på hånden, inden du tager på ferie.


3. Rejs med flere kort


For at være på den sikre side, bør du altid have mindst to kort med på ferie. Hvis du mister det ene kort – eller mere sandsynligt – rammer forbrugsmaksimum, er det godt at have et ekstra kort med i reserve.

Husk, at der er op til 14 dages leveringstid på et nyt kort, så bestil det gerne i god tid inden afrejse.

Du har også mulighed for at bestille et digitalt betalingskort, som kun kan anvendes til mobilbetaling. Du kontakter blot din rådgiver, som kan udstede kortet til dig, så det er aktivt samme dag.


Har du brug for hjælp?


Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at vælge det rigtige kort? Så er du velkommen til at kontakte din rådgiver eller sparekassens Kundeservice på 8222 9000.

Vi vil gerne hjælpe dig med at sikre, at din ferie bliver både tryg og behagelig.

Sparekassen Danmark ønsker dig en rigtig god sommer 🌞

Ring mig op

Udfyld formularen herunder, hvis du gerne vil kontaktes af Sparekassen Danmark.