Alders­opsparing

En aldersopsparing er en pensionskonto, hvor du har mulighed for at få en skattefri udbetaling – enten som et engangsbeløb eller som løbende udbetalinger.

Ring mig op
Pension

En aldersopsparing er en pensionskonto, hvor du har mulighed for at få en skattefri udbetaling – enten som et engangsbeløb eller som løbende udbetalinger. 
  
Udbetalingen af din aldersopsparing afhænger af, hvornår du har oprettet kontoen. Hvis du har konverteret en kapitalpension, der er oprettet før den 1. maj 2007, kan du have vilkår, som betyder, at du kan få udbetalt din aldersopsparing, allerede fra du fylder 60 år.

Du kan ikke trække indbetalingerne på en aldersopsparing fra i skat. Til gengæld skal du ikke betale skat af opsparingen, når den bliver udbetalt. 

Det er vigtigt, at du ikke indbetaler for meget på din aldersopsparing, da du i så fald bliver ramt af en ekstra afgift.

 

Invester din aldersopsparing

Du har mulighed for at investere din aldersopsparing i værdipapirer. Placeringen af din opsparing er vigtig, og det gør en verden til forskel i det lange løb.

Vi tager altid højde for din risikoprofil og investeringshorisont, når vi investerer din aldersopsparing.
   
Læs mere om investering
  

Sådan kommer du i gang

Kontakt din personlige rådgiver, hvis du overvejer at oprette en aldersopsparing eller vil høre mere om dine muligheder for at optimere afkastet af din aldersopsparing.
  
Find afdelinger og medarbejdere

Indbetaling på aldersopsparing flere steder

Har du en aldersopsparing gennem din arbejdsgiver, og indbetaler du samtidig til en aldersopsparing i sparekassen, skal du være opmærksom på, at du kan komme til at betale en strafafgift til SKAT. Afgiften udgør 20 % og skal betales af det beløb, som overstiger det maksimale indskud på aldersopsparing. Herudover risikerer du at få en restskat næste år, fordi dit indskud på aldersopsparing via din arbejdsgiver sker før skat via din lønseddel.

Ring mig op

Udfyld formularen herunder, hvis du gerne vil ringes op af en rådgiver fra sparekassen.