Genkend forsøg på svindel:

Investeringssvindel

Hvis du bliver kontaktet med en lukrativ investeringsmulighed og bliver bedt om at handle hurtigt, kan der være tale om investeringssvindel. Målet er at få dig til at overføre penge til en ikke-eksisterende investering.


Sådan foregår det typisk


Svindlerne kontakter dig under dække af at være fra et investeringsselskab og præsenterer dig for en attraktiv investeringsmulighed.

Investeringsmuligheden er ofte forbundet med lav risiko og et højt afkast. Desuden bliver der ofte lagt vægt på nyhedsværdien, og at det stadig kun er de færreste, der kender til muligheden.

Svindlerne kan finde på at anvende fabrikerede dokumenter, falske udtalelser fra tilsyneladende tilfredse investorer og andet salgsmateriale for at få tilbuddet til at virke troværdigt.


Risikoen


Investorer, der falder for denne type svindel, risikerer at miste hele det investerede beløb. Derudover kan du risikere, at svindlerne deler oplysninger om dig med andre kriminelle.


Forebyggelse


Inden du investerer, er det altid en god idé at undersøge investeringsmuligheden nøje. Sørg for at tjekke investeringsselskabets baggrund, og om selskabets repræsentanter virkelig findes. Du kan fx tjekke, om de er på selskabets hjemmeside.

Vær skeptisk, hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt. Og vær altid forsigtig med at dele personlige og finansielle oplysninger, især hvis du bliver presset til at træffe en hurtig beslutning.