Ny kasselov

12.500 virksomheder står til en bøde – er din en af dem?

Fra nytår træder nye og skrappere krav til kasseapparater og betalingskortterminaler i kraft. Det betyder, at op mod 150.000 terminaler i Norden skal udskiftes inden 2024. Er din virksomhed en af dem? Det vil sparekassen gerne hjælpe dig med at finde ud af.

De nye krav skyldes en ny kasselov, der gælder fra 1. januar 2024. Ifølge den nye lov skal fire brancher med en årlig omsætning på mere end 50.000 kroner have et kasseapparat med et digitalt salgsregistreringssystem. De omfattede brancher er:

  • Barer, pubber og klubber
  • Restauranter og caféer
  • Pizzeriaer, isbutikker, grillbarer mm.
  • Købmænd og kiosker.

Samtidig kommer der nye krav til betalingsterminalerne. Alle betalingsudbydere står derfor over for at udskifte eller opdatere ældre terminaler, der står ude i virksomhederne.

Hjælp til dig: Er du på lovlig grund?


Sparekassen Danmark samarbejder med Worldline, der tilbyder en komplet betalingsløsning til din forretning.

Worldline kan hjælpe dig til at få tjekket din nuværende løsning; både om dit kassesystem kan bruges efter 1. januar 2024, og om din kortterminal overholder de nye krav til software og system.

Klik her og udfyld formularen

Når du har indsendt formularen, bliver du kontaktet af Worldline. Så kan I sammen gennemgå din nuværende løsning og sikre, at du fortsat lovligt kan modtage betalinger fra 1. januar 2024. For Worldlines vedkommende skal tre forskellige terminal-modeller udskiftes: IPP350, ICT250 og IWL250.

Baggrunden for den nye kasselov


Den nye kasselov er et resultat af en række tilsyn, som Skattestyrelsen har gennemført med mere end 1000 uanmeldte besøg hos virksomheder inden for forskellige brancher.

Resultatet? Skattemyndighederne opkrævede skat for mere end 52 millioner kroner fra virksomheder, som havde fejl i deres registrering af salg, hvilket resulterede i forkert indberetning af moms og skat.

Om Wordline


Wordline er den førende på markedet inden for sikre betalinger og pålidelige transaktioner. Wordline er på forkant med den digitale revolution, som former nye betalingsmuligheder.

Fordele ved at vælge Worldline


  • Nem og hurtig onboarding
  • Udbetaling indenfor 2 bankdage
  • 24/7 gratis support
  • Gennemskuelig prissætning - ingen skjulte gebyrer
  • En høj grad gennemsigtighed med fuldt overblik, indsigt og rapportering af transaktioner
  • Mindst muligt besvær, da Worldline tager sig af alt det praktiske.


Har du behov for mere information om Worldline, kan du altid kontakte din rådgiver i Sparekassen Danmark.

Ring mig op

Udfyld formularen herunder, hvis du gerne vil kontaktes af Sparekassen Danmark.