Tid til det rentetilpasning: Har du stadig det rigtige lån?

Det skal du overveje, hvis dit lån skal rentetilpasses

Er du en af de 12.000 Totalkredit-kunder, der skal have en ny rente på dit F1-lån fra den 1. april 2023, skal du forberede dig på at få en mærkbar højere ydelse.

Helt konkret forventer Totalkredit, at renten på F1-lån stiger til over 3 procent frem mod næste rentetilpasning, og det er betydeligt højere end samme periode sidste år.

Står du over for en rentetilpasning, kan du derfor overveje at låse renten fast eller at forlænge rentebindingsperioden.

Fristen for at ændre på dit lån er den 31. januar 2023, så tag gerne fat i din rådgiver allerede nu, hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller hvis du er i tvivl om dine muligheder.


Når dit lån skal rentetilpasses, kan du:

  • Forkorte eller forlænge rentebindingsperioden
  • Omlægge lånet til en anden lånetype
  • Ændre på løbetiden
  • Ændre på afdrag
  • Låse renten fast

Husk fristen den 31. januar 2023.

Det kan du overveje

Når du skal have ny rente på dit tilpasningslån, er det et godt tidspunkt at overveje, om eksempelvis din rentebindingsperiode stadig passer til dig.

Du kan for eksempel overveje at forlænge rentebindingen fra din nuværende et år til tre eller fem år. I øjeblikket er renten på F1-, F3- og F5-lån næsten det samme. Det ser altså ud til, at du kan øge din rentetryghed, uden at du skal betale en højere rente.

Du kan også prøve Totalkredits rentetilpasningsberegner herunder. Den kan give dig en idé om, hvad renten og ydelsen på dit tilpasningslån ville være, hvis dit lån skulle rentetilpasses på baggrund af dagens rente.

Fast rente er (også) en mulighed

Har de store rentestigninger i 2022 gjort dig nervøs for potentielle nye rentestigninger, så kan du også overveje at skifte til et fastforrentet lån. På den måde kan du følge renteudviklingen med mere ro i maven.

Renten på et fastforrentet lån er dog højere i øjeblikket, men så er den til gengæld fast i al den tid, du har lånet.

Husk fristen den 31. januar 2023

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Renten bliver nemlig automatisk tilpasset den 1. april 2023.

Ønsker du imidlertid at ændre på dit lån – eller er du i tvivl om dine muligheder, så tag fat i din rådgiver i sparekassen i god tid inden fristen den 31. januar 2023.

Der er nemlig flere muligheder for at få et lån med den profil, du er mest tryg ved.