Til fods gennem Limfjordstunnelen

Snør kondiskoene: Kom med til stort motionsevent gennem Limfjordstunnelen

Lørdag den 21. maj danner Aalborg rammen for DGI’s Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland, og vi er med som partner.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det vil være at krydse Limfjordstunnelen til fods? Så har du chancen lørdag den 21. maj, når DGI Nordjylland blænder op for Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland efter to års ufrivillig pause.

Det er et storstilet motionsevent, hvor alle kan være med – både store som små – og folk uden kondi. Der er nemlig både gå- og løberuter med distancer til ethvert niveau.

Helt konkret kan du vælge mellem to løberuter – halvmaraton eller 10 kilometer – og seks gangruter fra 8 til 42 kilometers længde.


Vælg mellem 8 ruter

Der er distancer til ethvert niveau, og alle ruter går gennem Limfjordstunnelsen.

Vælg mellem to løbe-distancer:
  • 10 km i Aalborg
  • 21,1 km i Aalborg
Vælg mellem seks gå-distancer:
  • 8 km i Aalborg
  • 13 km fra Vodskov til Aalborg
  • 14 km fra Aalborg Øst til Aalborg
  • 17 km i Aalborg
  • 27 km fra Nørhalne eller Hjallerup til Aalborg
  • 42 km fra Dorf til Aalborg


Løbere i Limfjordstunnelen Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland giver mulighed for at krydse Limfjorden – til fods – gennem det vestlige motorvejstunnelrør. Du vælger dig selv, om du vil gå eller løbe.


Nye tiltag på programmet

Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland er blevet til i et tæt partnerskab mellem DGI Nordjylland, Sparekassen Danmark og CoolRunner. Ambitionen har været at skabe et motionsevent med fællesskab og bæredygtighed i højsædet.

Det betyder blandt andet, at du som deltager har mulighed for at køre gratis med bus eller tog til og fra arrangementet. Hvis du vælger en af gåruterne, vil du desuden få udleveret en affaldspose, så vi i fællesskab kan benytte dagen til at samle skrald fra byens gader.

”Vi er glade for at have fået endnu en partner, der vil være med til at sikre, at deltagerne får nogle ekstra oplevelser undervejs,” siger formanden for DGI Nordjylland, Peter Otto Yde Thomsen, om det nye partnerskab med sparekassen.


Løbere i Limfjordstunnelen Formanden for DGI Nordjylland, Peter Otto Yde Thomsen (t.h.), og regionsdirektør i Sparekassen Danmarks Region Aalborg, Bo Bojer, giver hinanden håndslag på partneraftalen foran sparekassens afdeling på Budolfi Plads. Pladsen vil komme til at summe af aktiviteter op til starten på den korte gangrute på 8 kilometer.


Hos Sparekassen Danmark er regionsdirektøren i Aalborg, Bo Bojer, også glad for det nye partnerskab, der foreløbigt løber i fem år.

”Hele DGI’s værdigrundlag passer fuldstændig til sparekassens DNA. Motion, socialt ansvar og frivillighed er dyder, som vi støtter – både direkte og via en række sparekassefonde, som hvert år uddeler mange millioner kroner til almennyttige, velgørende og udviklende initiativer i de områder, hvor sparekassen har sine afdelinger,” siger Bo Bojer.

Kom med til fest på havnefronten

Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland sluttes af på havnefronten i Aalborg, hvor der vil være et fælles målområde for de knap 10.000 deltagere, der forventes at deltage i de to motionsevents.

”Men arrangementet vil involvere endnu flere, da havnefronten i Aalborg bliver forvandlet til en kæmpe motionsfest denne lørdag aften, når løbere og vandrere er kommet i mål,” siger Peter Otto Yde Thomsen.

Blandt andet vil der være mulighed for at købe mad og drikke i forskellige boder og at tage sjove fotos med familie og venner ved en fotovæg.

”Vi er i fuld gang med at planlægge den folkefest, som vi vil være med til at skabe sammen med DGI”, siger Bo Bojer, der til daglig arbejder i Region Aalborg ud fra sparekassens afdeling på Budolfi Plads.

”Og vi glæder os helt vildt,” slutter Bo Bojer.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her:

www.aalborghalvmarathon.dk

www.walkinnordjylland.dk