Tid til rentetilpasning

Tid til rentetilpasning? Her er dine muligheder

Er du en af de 8.000 Totalkredit-kunder, der skal have ny rente på dit Tilpasningslån fra den 1. april 2022, kan du formentlig se frem til at få en lavere rente på dit lån.

Når du skal have ny rente på dit lån, bør du overveje, om du stadig har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Rentetilpasning af dit lån er nemlig et oplagt tidspunkt at ændre lånet på.

Fristen for at ændre på dit lån er den 31. januar 2022, så tag gerne fat i din rådgiver et par dage før, hvis du ønsker at ændre på dit lån – eller hvis du er i tvivl om dine muligheder.

En lille rentebesparelse i vente
Har du et F1- eller F3-lån, kan du se frem til en lidt lavere rente. Har du et F3-lån med afdrag, kan du dog forvente en lidt højere ydelse efter skat, selvom renten falder en smule. Det skyldes, at det, du betaler i afdrag på F3-lånet, stiger mere end rentebesparelsen.

Totalkredit renteforventninger
Den gule søjle viser renten på de forskellige Tilpasningslån, da den blev fastsat i henholdsvis april 2021 (F1) og april 2019 (F3), mens den brune søjle viser forventningerne til renten frem mod næste rentetilpasning baseret på en prognose fra december 2021. F5 skal ikke rentetilpasses i denne omgang. Kilde: Totalkredit


Overvej, om du har den rette rentebinding
Når du skal have ny rente på dit tilpasningslån, er det et godt tidspunkt at overveje, om din rentebindingsperiode stadig passer til dig.

Du kan nemlig forlænge eller forkorte bindingsperioden i forbindelse med rentetilpasningen. Har du et F1-lån, kan du overveje at forlænge rentebindingen til eksempelvis tre eller fem år. I øjeblikket er rente- og bidragsbetalingerne efter skat omtrent det samme på både et, tre og fem år. Du kan altså øge din rentetryghed, uden at det koster flere penge. Det skyldes, at bidraget er mindre på F3 og F5 end på F1.

Fast rente er (også) en mulighed
Renten på lån med fast rente i 30 år er godt nok steget siden sidste nytår, men det koster faktisk ikke meget på ydelsen at skifte fra eksempelvis et F1-lån til et lån med fast rente.

Det, du betaler i afdrag, bliver dog mindre, og på den måde opbygger du din friværdi langsommere med et lån med fast rente. Det er dyrere at vælge et lån med fast rente sammenlignet med et F1-lån ved det nuværende renteniveau, men så har du til gengæld tryghed om renten.

Husk frist ved udgangen af januar 2022
Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk en ny rente den 1. april 2022. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl om dine muligheder, så tag fat i din rådgiver i god tid inden fristen den 31. januar 2022.

Book et møde