Ny investerings­­løsning

Som kunde i Sparekassen Danmark har du fået adgang til en ny og forbedret investeringsløsning til at handle værdipapirer i net- og mobilbanken. For at sikre at du kommer godt i gang med den nye løsning, har vi samlet en masse nyttig information her på siden. Du kan blandt andet finde svar på en række ofte stillede spørgsmål og se hjælpevideoer til at komme godt fra start.

Velkommen til din nye investerings­løsning

Vores nye og forbedrede investeringsløsning til at handle værdipapirer er nu tilgængelig i net- og mobilbanken. Her finder du en række forbedringer og nye muligheder, der gør det nemmere og mere overskueligt at investere på egen hånd.

Du tilgår den nye investeringsløsning ved at klikke på "Investering" i net- og mobilbanken.

En investeringskonto pr. depot

I investeringsløsningen bruges begrebet ”konto” i stedet for ”depot”.
Når du investerer via løsningen, gør du det derfor via din investeringskonto, som er tilknyttet dit depot. Har du flere depoter, så har du en investeringskonto pr. depot.

Du skal overføre penge til din investeringskonto, før du kan handle via løsningen. Du kan overføre penge til og fra din investeringskonto via net- og mobilbanken.

Nye funktioner, bedre overblik

Med vores nye investeringsløsning har du adgang til en moderne handelsplatform i et stilrent design og med flere nye funktioner.

Fælles for dem alle er, at det skal være nemt, hurtigt og enkelt at investere – uanset om du investerer i enkeltaktier, obligationer, puljer eller en blanding.

Den nye løsning har vi bygget i samarbejde med Saxo Bank, som tilbyder en af markedets bedste investeringsløsninger, baseret på mange års erfaring og udvikling.


5 fordele ved den nye løsning

  • Investeringer vises i ét samlet overblik
  • Mulighed for at følge værdiudviklingen – også på puljeinvesteringer
  • Adgang til at handle på flere markeder
  • Inspiration til nye investeringsmuligheder
  • Stop loss-funktion, der sikrer, at dine aktier automatisk bliver solgt, når kursen rammer et vist niveau fastsat af dig

Priser og vilkår

Depotgebyrer pr. 1. juni 2023
Ny investeringsløsning
Investeringsløsning i Sparekassen Danmark

Sådan kommer du i gang

Investerer du allerede, skal du ikke gøre noget. Dine investeringer vil nemlig automatisk åbne i den nye investeringsløsning mandag den 13. marts 2023. Du tilgår handelsplatformen via net- og mobilbanken – helt som du plejer.

Er du ny investeringskunde, har du brug for et investeringsdepot, før du kan komme i gang. Det kan din rådgiver hjælpe dig med.

Find din rådgiver

Spørgsmål og svar

Ny investeringsløsning

Hvorfor ny investeringsløsning?
Svaret kort: Fordi du fortjener bedre. Med vores nye investeringsløsning har du adgang til en mere moderne handelsplatform med langt flere visuelle elementer, der giver et mere præcist overblik over dine investeringer.
 
Blandt andet kan du vist få alle dine investeringer – både puljer, garantbeviser og værdipapirer – i ét samlet overblik, ligesom at det bliver langt nemmere at følge værdiudviklingen på dine investeringer.
 
Derudover har du mulighed for at handle på flere markeder uden for Danmark, og du vil i langt højere grad blive opdateret om dine investeringer – og finansmarkederne generelt.
Hvor finder jeg den nye investeringsløsning?
Du tilgår den nye investeringsløsning under menupunktet ’Investering’ i net- og mobilbanken – helt som du plejer.
Hvor kan jeg få hjælp, hvis jeg har problemer med investeringsplatformen?
Du kan finde hjælp her på siden, som vi løbende opdaterer med ofte stillede spørgsmål og hjælpevideoer til at komme godt fra start.

Du er også velkommen til at kontakte vores support på 82 22 95 50.

Supporten har åbent alle hverdage fra kl. 8.00 – 18.00.

Spørgsmål til dine investeringer, bedes rettes til din rådgiver i sparekassen.

Ordforklaringer

Hvad er en Corporate Action?
En Corporate Action er en selskabsbegivenhed, som påvirker dit værdipapir. Der findes flere forskellige typer af Corporate Actions, og de kan enten være obligatoriske eller frivillige.
 
  • Obligatoriske Corporate Actions har du ingen indflydelse på, og du behøver derfor ikke foretage dig noget. Det kan for eksempel være udbyttebetalinger.
  • Frivillige Corporate Actions giver dig mulighed for at vælge en eller flere muligheder. Det kan for eksempel være i forbindelse med en aktie-emission, hvor du som aktionær får mulighed for at købe nye udstedte aktier til en specificeret pris.

Hvad er en limitordre?
Hvis du ønsker at købe eller sælge en aktie på et bestemt kursniveau, kan du oprette en limitordre.

Du indtaster blot en limitkurs for dit ønskede køb eller salg, og når så udbuds- eller budkursen matcher limitkursen, går handlen igennem.
Hvad er en markedsordre?
En markedsordre er en handelstype, som omfatter køb og salg til den bedste kurs, der er tilgængelig på børsen på det tidspunkt, hvor ordren gives.

Hvis du foretager en markedsordre, mens børsmarkedet er lukket, vil handlen først blive gennemført, når markedet åbner den næstkommende hverdag.
Hvad er en observationsliste?
Hvis der er bestemte aktier eller obligationer, som du har særlig interesse for, kan du tilføje dem til din personlige observationsliste. Den giver dig hurtigt overblik over, hvordan dine favoritaktier og -obligationer udvikler sig.

Du tilføjer aktier til din observationsliste ved at trykke på det lille stjerneikon ved siden af aktiens navn.
Hvad er et finansielt instrument?
Et instrument er en paraplybetegnelse, som dækker over forskellige typer af værdipapirer, fx aktier, obligationer og investeringsforeninger.
Hvad er forsinkede kurser?
Hvis ikke du abonnerer på realtidskurser, vil kurserne som udgangspunkt blive vist med 15-20 minutters forsinkelse afhængigt af den pågældende børs. Dette kaldes også forsinkede kurser.
 
Du kan se, om der er forsinkede kurser på en aktie umiddelbart under købsknappen på aktiesiden.
Hvilke typer Corporate Actions findes der?
Der findes flere forskellige typer af Corporate Actions. Herunder kan du finde korte beskrivelser af nogle af de mest hyppige Corporate Actions.
 
  • Kontantudbytte
    Ved kontantudbytte udbetales en del af selskabets overskud til aktionærerne. Beløbet bliver bogført på den konto, som aktien står på. Udbytte udbetales efter fradrag af eventuel gældende udbytteskat.
  • Geninvestering af udbytte
    Nogle selskaber tilbyder geninvestering af udbytte (DRIP) som et alternativ til udbetaling af kontantudbytte. I dette tilfælde vil begivenheden være frivillig, da den giver dig mulighed for at vælge mellem at få udbyttet udbetalt kontant eller i form af nye aktier.
  • Aktie-emission
    Ved en såkaldt emission af tegningsrettigheder – også kaldet en aktie-emission – får aktionærer mulighed for at købe yderligere aktier i selskabet til en specificeret pris.
  • Spaltning (spin-off)
    Spaltning indebærer, at selskabet overfører en del af sine aktier til et eller flere nye selskaber. Det resulterer i, at selskabets aktier mister værdi, og aktionærerne vil derfor modtage tilsvarende aktier i det nye selskab som kompensation.
  • Aktiesplit
    Et aktiesplit betyder, at hver aktie i et selskab bliver splittet op i flere dele. Det vil sige, at hvis du som aktionær før havde én aktie, har du nu flere aktier. Prisen pr. aktie falder, men den samlede pris forbliver den samme. Den procentvise andel af selskabet, som du ejer, forbliver derfor den samme.
    Ved et omvendt aktiesplit sker det omvendte; flere aktier bliver til færre, men den procentvise andel af selskabet som du ejer, forbliver den samme.
  • Afnotering
    Afnotering betyder, at værdipapiret ikke længere bliver handlet på den pågældende børs. I nogle tilfælde skyldes det, at selskabet er gået konkurs. Andre gange kan det betyde, at værdipapiret har flyttet børs.
Hvordan bruges begrebet ”konto” i investeringsløsningen?
I investeringsløsningen bruges begrebet ”konto” i stedet for ”depot”.

Når du investerer via løsningen, gør du det derfor via din investeringskonto, som er tilknyttet dit depot. Har du flere depoter, så har du en investeringskonto pr. depot.

Køb og salg

Hvilke ordretyper findes der?
  • Markedsordre
    En markedsordre omfatter køb og salg til den bedste kurs, der er tilgængelig på børsen på det tidspunkt, hvor ordren gives.
  • Limitordre
    Hvis du ønsker at købe eller sælge en aktie på et bestemt kursniveau, kan du oprette en limitordre.

    Du indtaster blot en limitkurs for dit ønskede køb eller salg, og når så udbuds- eller budkursen matcher limitkursen, går handlen igennem.
  • Stop loss-ordre
    Stop loss-ordrer kan bruges til at begrænse tab, hvis dine værdipapirer udvikler sig i en forkert retning.

    Det indebærer nemlig, at dine værdipapirer automatisk bliver solgt til den bedst opnåelige pris, når kursen rammer et vist niveau fastsat af dig.

Hvordan finder jeg valutakursen på mine handler?
Hvis du ønsker at se, hvilken valutakurs du betalte for et givent værdipapir, skal du klikke på de tre prikker ud for værdipapiret på kontoen. Klik dernæst på ”Positionsdetaljer”.
Hvorfor blev min ordre ikke gennemført?
Der kan være flere årsager til, at din ordre ikke er gået igennem.
  • Du har oprettet en markedsordre uden for børsens åbningstid
    Hvis du opretter en markedsordre uden for børsens åbningstid, vil ordren først blive gennemført, når markedet åbner den næstkommende hverdag. Du skal dog være opmærksom på, at markedsordrer, som oprettes uden for børsens åbningstid, kan blive afvist, idet systemet beregner en ekstra ”kontantbuffer”, som skal være tilgængelig for at købe nye aktier.
  • Du har oprettet en limitordre, men markedskursen har ikke nået din limitkurs
    Hvis markedskursen ikke matcher den limitkurs, du har valgt, går handlen ikke igennem. Bemærk dog, at du løbende kan redigere/annullere dine åbne ordrer og i stedet handle til markedskurs. Det gør du under ’Ordrer’.
  • Du har ikke tilstrækkeligt indestående på den konto, som du forsøger at handle fra
    Det kan for eksempel skyldes, at du har oprettet en eller flere markedsordrer, som endnu ikke er gået igennem, og som reserverer en del af dit indestående.
Hvorfor kan jeg ikke handle for hele min kontantbeholdning?
Opgørelsen af kontoens samlede kontantbeholdning indeholder både kontanter til rådighed og kontanter optjent gennem Corporate Actions (fx udbytte under bogføring). Det er kun kontantbalancen, som er mulig at handle for. Opgørelsen over kontantbalancen finder du under porteføljeoverblikket.
Hvorfor kan jeg ikke strakshandle?
Det kan du i princippet også. Strakshandler er bare blevet erstattet af begrebet ”markedsordre”. Det vil sige, at du køber og sælger til det givne værdipapirs aktuelle markedskurs.

Ønsker du at oprette en markedsordre, skal du vælge ”Ordretype” og derefter ”Marked”.

Afrapportering

Hvor ser jeg værdien af mine værdipapirer?
Du kan se værdien af dine værdipapirer i net- og mobilbanken under ”Depot”. Vælg for eksempel ”Ratepensionsdepot” og se depotets værdipapirer.

I investeringsløsningen optræder begrebet ”depot” dog ikke. Hvis du ønsker at se værdien af dine værdipapirer i fx dit ratepensionsdepot, så skal du her vælge depotets tilhørende konto (også kaldet afkastkonto), og så kan du se depotets værdipapirer.