Mere attraktiv end nogensinde: Over 350.000 danskere har nu en aktiesparekonto

Over 350.000 danskere har nu en aktiesparekonto

Danskernes interesse for aktiesparekontoen steg i 2023, viser tal fra Finans Danmark.

Helt konkret voksede antallet af danskere med en aktiesparekonto med 63.000 i 2023. Det betyder, at knap 360.000 danskere havde en aktiesparekonto ved årets udgang.

Det viser en nylig opgørelse fra pengeinstitutternes interesse- og brancheforening Finans Danmark.

Blandt Sparekassen Danmarks kunder er der også efterspørgsel på det attraktive investeringsprodukt, fortæller sparekassens investeringschef Tage Thomsen.

"Det er tydeligt, at flere og flere ser fordelene ved denne investeringsmulighed. Det er ikke blot et skattevenligt produkt, men det giver også investorerne mulighed for en mere fleksibel tilgang til deres portefølje," siger han.

Blandt andet kan du løbende overføre til og hæve fra kontoen, og handlerne foretager du selv via net- og mobilbanken, forklarer han. Men har du brug for hjælp til dine investeringer, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte din rådgiver i sparekassen, forsikrer investeringschefen.


Hvad er en aktiesparekonto?


En aktiesparekonto er en investeringsform, som gør det mere fleksibelt og fordelagtigt for dig at investere dine frie midler i aktier. Blandt andet kan du løbende hæve fra kontoen, og du betaler mindre i skat af afkastet.

Skatteprocent af aktieafkast i 2024

  • Aktiesparekonto: 17 %
  • Værdipapirdepot: 27 % op til 61.000 kr. (og 42 % udover 61.000 kr.)

Læs mere om aktiesparekontoen 


Nyt fordelagtigt indskudsloft


Fra den 1. januar 2024 blev aktiesparekontoens politisk fastsatte indskudsloft hævet fra 106.600 kr. til 135.900 kr.

En positiv udvikling, der blot gør aktiesparekontoen endnu mere attraktiv, mener sparekassens investeringschef:

"Denne stigning i indskudsloftet gør det endnu mere fordelagtigt for investorer at udnytte aktiesparekontoens potentiale. Vi er glade for, at politikerne har reageret på efterspørgslen og givet danskere mulighed for at maksimere deres investeringer på en skattemæssigt fordelagtig måde," slutter Tage Thomsen.


Sådan kommer du i gang


Ønsker du at oprette en aktiesparekonto? Eller har du spørgsmål til dine nuværende investeringer? Så er du velkommen til at kontakte din rådgiver i sparekassen.

Ring mig op

Udfyld formularen herunder, hvis du gerne vil kontaktes af Sparekassen Danmark.