Vi vil foreningerne

I sparekassen brænder vi for vores lokale foreninger

For nyligt lancerede Sparekassen Danmark ”Foreningsservice”. En ny afdeling, der er sat i verden for at gøre administrationen nemmere for lokale foreninger. Og forleden aften i Fjerritslev udtrykte flere foreningsfolk begejstring over et nyt værktøj, som sparekassen stiller gratis til rådighed for sine foreningskunder.

”Det fungerer rigtig godt.”

Sådan lød skudsmålet fra Helene Vibe Steffensen, der er medlem af bestyrelsen for Skovsgaard Borgerforening, da hun var til en foreningsaften i Sparekassen Danmark i Fjerritslev


Helene Vibe Steffensen Helene Vibe Steffensen, bestyrelsesmedlem i Skovsgaard Borgerforening.


Aftenens gæster blev introduceret til sparekassens Foreningsservice.

En ny afdeling, der er sat i verden for at gøre det administrative arbejde i foreninger nemmere for de ildsjæle, der hellere vil bruge deres tid og kræfter på at arrangere aktiviteter for deres medlemmer end at overholde bureaukratiske regler.

Hjælp til legitimation


En af de regler er, at foreninger hele tiden skal holde deres pengeinstitut ajour med referater af generalforsamlinger og legitimation af medlemmerne af deres bestyrelse.

Til at lette det arbejde stiller sparekassen et nyt redskab – gratis – til rådighed for sine foreningskunder.

Programmet hedder Unioo. - Det er nemmere og rigtigere. Førhen skulle hvert bestyrelsesmedlem sende en kopi af deres sygesikringsbevis og pas eller kørekort til mig, og så skulle jeg sende det videre.

- Nu får hvert enkelt medlem en mail fra Unioo med et link, som de kan bruge til selv at uploade de personfølsomme dokumenter, som ellers kunne ligge og flyde på min eller andres pc’er. Det var helt forkert, siger Helene.


Kate Hintze Mathiasen Kate Hintze Mathiasen, sekretær i Grundejerforeningen Højgaarden i Fjerritslev


Helenes indtryk bekræftes af Kate Hintze Mathiasen, som er sekretær i Grundejerforeningen Højgaarden i Fjerritslev.

Kate har brugt Unioo i to år, og hun er begejstret.

- Nu kan hver enkelt sidde i ro og mag og indsende sin legitimation på et tidspunkt, der passer den enkelte.

På mødet stiftede Kate bekendtskab med en anden mulig funktion i Unioo; nemlig automatisk kontingentopkrævning.

Den viden vil hun tage med hjem og drøfte med sin bestyrelse.

- Automatisk kontingentbetaling vil være noget nemmere end at gå rundt til alle vores 179 medlemmer med indbetalingskort, siger Kate.

Klæder kunder bedre på


Initiativtager til foreningsaftenen var Henrik Jensen, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Danmarks afdeling i Fjerritslev.
 

Afdelingsdirektør Henrik Jensen
Henrik Jensen, afdelingsdirektør i Sparekassen Danmarks afdeling i Fjerritslev

- Vi har godt hørt om det, men vi har ikke lige fået taget det i brug.

Sådan lød svaret, da Henrik for nyligt spurgte den lokale håndboldklub, hvad foreningen syntes om Unioo.

Kommentaren blev en øjenåbner for Henrik Jensen, der efterfølgende kom på idéen om at invitere de lokale foreningskunder indenfor.

- Det var dér, vi fangede, at der godt kunne være et behov for at klæde vores foreningskunder bedre på til at komme i gang med at bruge værktøjet.

- Én ting er jo at høre om det, noget andet er at sætte sig ned og lære at bruge det. Foreningerne skal jo kunne se idéen med det, fortæller Henrik Jensen.

Nye tiltag til foreninger


Omkring 50 engagerede medlemmer af lokale foreninger deltog onsdag i sparekassens arrangement i Fjerritslev, der blev afholdt i samarbejde med sparekassens afdeling i Brovst.


Morten Bak, chef for Foreningsservice På mødet havde Henrik fået chefen for sparekassens Foreningsservice Morten Bak til at fortælle om de nye initiativer.


- Vi har blandt andet  afskaffet gebyret for at foretage de lovpligtige registreringer, der skal til, når en forening vælger nye medlemmer til sin bestyrelse – for nu kan I selv gøre det gennem Unioo, fortalte Morten, der også fik nogle forslag til forbedringer med hjem.

Både til Unioo og til den måde, sparekassen introducerer programmet over for sine foreningskunder.

- Folkene bag Unioo er meget lydhøre, og flere af forslagene er allerede på udviklingsplanen, fortæller han.

Foreningernes vigtige rolle


Lokalt i sparekassen glæder man sig over at kunne tilbyde et gratis setup, der gør en forskel for det lokale foreningsliv, siger René Weidinger, afdelingsdirektør i sparekassens afdeling i Brovst:

- Foreningerne er limen i vores lokalsamfund. De er med til at binde vores lokalsamfund sammen og gøre vores lokalsamfund til gode steder at bo, og derfor skal vi skønne på dem.


Afdelingsdirektør Rene Weidinger René Weidinger, afdelingsdirektør i sparekassens afdeling i Brovst


- Det gælder både sportsforeningerne, de lokale biografer, kunstforeninger, handelsstandsforeninger, grundejerforeninger og andre, der gør en forskel for fællesskabet, siger René.

Henrik Jensen i Fjerritslev tilføjer:

- Jeg synes jo, det er prisværdigt, at folk både vil bruge deres fritid og deres ferier på at glæde andre og skabe nogle gode oplevelser for andre.

- Derfor skal vi gøre det så nemt for dem som muligt at være en forening, så de ikke skal bruge deres kræfter på formalia, men på det vigtige foreningsarbejde, siger Henrik Jensen.

Om Foreningsservice


Hos Foreningsservice kan sparekassens foreningskunder alle hverdage mellem 8 og 16 få hurtig hjælp til alt lige fra konti og netbank til kortbestilling og upload af lovpligtige dokumenter.

Vil I også gerne have glæde af Sparekassen Danmarks Foreningsservice, skal I henvende jer i den lokale afdeling tæt på jer.
 
Du kan læse mere om Sparekassen Danmarks tiltag til foreningskunder på spard.dk/forening