Nu kan du oprette MitID direkte i MitID app'en

Ny funktion i MitID app’en gør det nemmere at få MitID

En ny opdatering i MitID app’en betyder, at du nu kan få MitID direkte i app’en og hjælpe andre med at få det – uden at skulle forbi Borgerservice.

Synes du (også), at det der MitID er lige lovligt indviklet? Eller kender du en, der synes det? Så har vi en god nyhed til dig.

I MitID app’en er der nemlig kommet en såkaldt pas-funktionalitet. Det betyder, at du nu kan få MitID direkte i MitID app’en. Det kræver blot et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas, som du skal bruge til at bekræfte din identitet med, samt en nyere smartphone, der kan aflæse chippen i dit pas.

Den nye opdatering i app’en giver dig også mulighed for at hjælpe andre med at få MitID fra din egen telefon, hvis dine pårørende ikke har en telefon, der kan bruges.

Sådan gør du

Det tager cirka 10 minutter at få MitID via app’en.

I videoen herunder kan du se, hvordan du kan bruge MitID app’en til at få MitID – eller hjælpe andre med at få det. Afspil eventuelt videoen, mens du opretter MitID.

Et godt alternativ

Du kan stadig få MitID på www.mitid.dk, hos Borgerservice eller ved at logge på net- og mobilbanken.

App’en er dog et godt alternativ til de øvrige måder at få MitID på. Især hvis du opfylder et af følgende kriterier:
  • Du skal opdatere dine ID-oplysninger i NemID for at blive klar til MitID – og har ikke NemID nøgleapp.

  • Du har ikke en telefon, der kan scanne chippen i dit pas.

  • Du har ikke NemID i dag, eksempelvis fordi du er tilflytter eller først lige er blevet gammel nok til at få MitID.


Brug for hjælp?

Har du svært ved at finde hoved og hale i, hvordan du får MitID, så husk, at det er helt i orden at bede familie og venner om hjælp. Over 3 millioner danskere har allerede fået MitID. Du kender helt sikkert én af dem.

Hvis du hellere vil spørge os, er vi naturligvis også klar til at hjælpe dig. Vores MitID-support sidder klar alle hverdage fra klokken 8-16 på tlf. 8222 9550.