4 gode råd, når du skifter job

4 gode råd, når du skifter jobNår arbejdspladsen skiftes ud, kan det godt betale sig at give privatøkonomien lidt ekstra opmærksomhed. Se bare her.

Nye kollegaer, systemer og arbejdsgange.

Vi ved godt, at privatøkonomien måske ikke er det, der fylder mest, når man har fået nyt job.

Men det kan faktisk godt betale sig at give sin privatøkonomi lidt ekstra opmærksomhed, når arbejdspladsen skiftes ud.

Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du netop har skiftet job – eller står over for et jobskifte. 


1. Få samlet dine pensioner

Hvis din nye arbejdsgiver indbetaler til et andet pensionsselskab end din tidligere arbejdsgiver, gør du klogt i at samle dine forhenværende ordninger ét sted, fx på en privat pensionsopsparing i sparekassen.

På den måde undgår du at skulle betale omkostninger til flere selskaber. Altså bliver der mere til overs til dig selv, og i tillæg får du et bedre overblik.

pensionsinfo.dk kan du få overblik over, hvilke selskaber du har ordninger hos.


2. Bestil et forsikringstjek

Med en ny arbejdsgiver følger også en ny firmapensionsaftale. Den siger blandt andet noget om, hvordan du er dækket, hvis du kommer ud for en ulykke eller bliver ramt af kritisk sygdom.

Hvordan du er dækket, kan være forskelligt fra arbejdsgiver til arbejdsgiver. Når du skifter job, kan det derfor være en god idé at få gennemgået din nye ordning, så du er sikker på, at den stemmer overens med dine behov, hvis det værst tænkelige skulle ske. Det kan din rådgiver i sparekassen hjælpe dig med.


4 gode råd, når du skifter jobHar du brug for ekstra økonomisk tryghed, kan du også overveje at tegne en lønsikring. Det kan du også gøre gennem sparekassen.


3. Opdater din forskudsopgørelse

Det er altid en god idé at opdatere din forskudsopgørelse, når der sker ændringer i din økonomi. I hvert fald, hvis du gerne vil undgå at skulle tilbagebetale skat på et senere tidspunkt.

Når du skifter job, gør du derfor klogt i at opdatere din indtægt og dit kørselsfradrag (befordringsfradrag). Især hvis din indkomst har ændret sig, eller hvis du har fået kortere til arbejde.


4. Læg en plan for, hvad en eventuel lønforhøjelse skal gå til

Har du fået mere i lønningsposen, er det en god idé at lægge en plan for, hvad der skal ske med de ekstra penge. I hvert fald, hvis ikke du ønsker at hæve dit forbrug. Overvej for eksempel, om pengene skal gå til opsparing eller investering.


Har du (også) skiftet job for nyligt?

Uanset om du allerede er kunde eller overvejer et bankskifte til os, hjælper vi dig gerne med at vurdere dine muligheder for at optimere din økonomi. Book et gratis og uforpligtende økonomitjek i din lokale afdeling.

Book et møde