Økonomisk tjekliste til ferien

4 tips til at undgå betalingsbøvl på ferien

Der er næsten ikke noget som et mistet betalingskort eller pengemangel, der kan ødelægge den gode feriestemning. Derfor har vi samlet fire pengetips til dig, der skal ud at rejse.


1. Husk et ekstra betalingskort


Skulle det ske, at du mister dit betalingskort eller rammer forbrugsmaksimum, er det rart at have et reservekort med på ferie.

Undlad imidlertid at opbevare kortene sammen, i tilfælde af at du får stjålet din pung.

Hvis ikke du har to betalingskort, kan du bestille et ekstra hos din rådgiver i sparekassen. Bemærk dog, at der er op til 14 dages leveringstid.

Du har også mulighed for at bestille et digitalt betalingskort, som kun kan anvendes til mobilbetaling. Du kontakter blot din rådgiver, som kan udstede kortet til dig, så det er aktivt samme dag.


Betaler du primært med mobil eller smartwatch til daglig?


Så husk at medbringe de fysiske betalingskort på ferien, da der fortsat kan være steder, hvor mobilbetaling ikke er en mulighed – især i udlandet.


2. Tjek beløbsgrænsen på dine kort


Alle kort har beløbsgrænser – både pr. dag, pr. løbende måned og ved kontanthævninger, og dem gør du klogt i at kende, så du ikke pludselig står uden mulighed for at betale.

For eksempel kan du højst hæve 4.000 kroner pr. døgn på dit Visa/Dankort, når du er i udlandet – også selvom du har flere penge stående på kontoen.

Se de forskellige beløbsgrænser her

Bemærk også, at køb med Apple Pay og Google Pay i Danmark også tæller med som Visa-køb.


Visa/DankortDer findes næsten ikke noget mere tåkrummende end at stå i en situation uden mulighed for at betale. Vi anbefaler derfor, at du altid medbringer to betalingskort, når du rejser.


3. Vælg kort over kontanter


Hvis turen går til udlandet, anbefaler vi, at du medbringer to betalingskort – og betaler med kort undervejs. Det er ofte billigere og mere sikkert end at tage valuta med hjemmefra.

Hvis du gerne vil have lidt valuta med hjemmefra, kan du hæve euro i de fleste af vores pengeautomater.

Se en oversigt over vores pengeautomater her

Har du brug for at medbringe anden valuta hjemmefra, så husk at bestille dem i god tid før afrejse, da leveringstiden kan være op til to uger.

Bestil valuta her


4. Betal med den lokale valuta


Hvis du betaler med kort eller hæver penge i udlandet, vil du formentlig blive spurgt, om du ønsker at betale i danske kroner eller lokal valuta. Her skal du vælge lokal valuta, da det typisk er billigst.