Sådan vil Sparekassen Danmark nedbringe sit energiforbrug

Sådan vil Sparekassen Danmark nedbringe sit energiforbrug

Som følge af den igangværende energikrise har vi iværksat en række tiltag for at spare på energien i vores bygninger. Læs her, hvilke initiativer der er på vej.

I de kommende måneder vil temperaturen være en del lavere i alle sparekassens lokaler.

Helt konkret sænker vi temperaturen fra 22-23 grader til 19 grader.

Det sker som led i at sænke vores energiforbrug i anledning af den igangværende energikrise.

”Vi ved alle sammen, at vi ser ind i en helt uforudsigelig energikrise, som vi ikke kender enden på, så vi bliver nødt til at tage samfundsansvar. Én ting er jo, at energipriserne stiger. Det er alvorligt nok for os alle sammen, men i bund og grund handler det også om forsyningssikkerhed. For har vi rent faktisk varme og el nok, når vi kommer til vinter? Det er der ikke nogen, der tør skrive under på lige nu,” siger Lars Thomsen, der er en del af direktionen i Sparekassen Danmark.


Lars Thomsen”Det er forankret i vores strategi, at vi ønsker at tage et samfundsansvar og gøre en forskel. Derfor har vi selvfølgelig set på, hvordan vi kan reducere vores energiforbrug i anledning af den igangværende energikrise,” siger Lars Thomsen, der er en del af direktionen i Sparekassen Danmark.


Ingen julebelysning i år

At vi skruer på termostaterne, er dog blot ét ud af flere tiltag, som vi har taget for at nedbringe energiforbruget i sparekassen.

Udover at skrue ned for varmen kommer vi nemlig også til at slukke for vores belysning, hvor det giver mening, forklarer Eva Falck Ørndrup, der som ESG-chef i sparekassen arbejder med sparekassens miljømæssige- og sociale ansvar.

Blandt andet slukker vi for vores facadebelysning, ligesom vi springer julebelysningen over i år.

”I Sparekassen Danmark tager vi vores samfundsansvar alvorligt – også når det er koldt og mørkt udenfor. Derfor minimerer vi vores lys generelt, men vi sikrer selvfølgelig, at hensynet til sikkerhed bliver overholdt, særligt omkring vores hæveautomater, hvor sikkerheden er i højsædet frem for besparelsen på lys,” forsikrer Eva Falck Ørndrup.


Sådan vil Sparekassen Danmark nedbringe sit energiforbrugSelvom vi slukker udendørsbelysningen flere steder, vil der af hensyn til sikkerheden stadig være lys enkelte steder, blandt andet ved vores pengeautomater.


4 tiltag, der skal spare på energien i sparekassen

  • Vi sænker temperaturen til 19 grader i alle vores lokaler.
  • Vi slukker belysning i vores skilte.
  • Vi springer julebelysningen over i år.
  • Vi minimerer forbruget af lys generelt, men sikrer lys, hvor det er nødvendigt af hensyn til sikkerheden, fx ved vores pengeautomater.


Hvorfor gør I det ikke bare?

Slukkede lyspærer på facaden og lave(re) varmegrader er allerede blevet en realitet i flere af sparekassens afdelinger, og det forventes, at resten af vores afdelinger følger trop i løbet af de næste 14 dage.

At ændringerne ikke kan træde i kraft på én gang, skyldes blandt andet, at man over tid har arbejdet på at implementere et system, der kan styre temperaturen i hovedparten af vores bygninger fra én central enhed. Derfor pågår der i disse dage et stort stykke arbejde med at få de sidste afdelinger med ombord i projektet, forklarer Eva Falck Ørndrup.

”Vi har længe arbejdet hen imod, hvordan vi skaber en langt mere bæredygtig Sparekassen Danmark, så disse tiltag er blot en lille del af denne rejse. Når vi vælger at slukke for lyset og skrue ned for varmen, reducerer vi nemlig vores CO2-aftryk betydeligt,” siger Eva Falck Ørndrup.

Eva Falck Ørndrup”I en tid, hvor vi skal spare på energien, synes vi, at vi skal vise samfundssind. Vi ved ikke, hvor længe den her energikrise kommer til at vare, men vi bliver nødt til at udvise rettidig omhu, ligesom mange andre virksomheder også gør,” siger Eva Falck Ørndrup, der er ESG-chef i sparekassen.