Genkend forsøg på svindel


Få overblik over en række hyppige former for svindel og få tips til at undgå at blive svindlet.
Filtrer efter medie:
 
CEO-svindel
En svindler udgiver sig for at være chef eller direktør i virksomheden, hvor du arbejder, for at få dig til at overføre penge eller dele fortrolige oplysninger.
Investeringssvindel
En svindler kontakter dig med en lukrativ investeringsmulighed for at få dig til at overføre penge til en ikke-eksisterende investering.
Falske beskeder
Rigtig mange svindlere anvender mails eller sms-beskeder som forsøg på at franarre dig koder, personlige oplysninger og store pengebeløb.
Falske webshops
En svindler lokker dig ind på en falsk webshop for at franarre dig dine kortoplysninger eller få dig til at købe varer, som aldrig vil blive leveret.
Falske venner
En svindler efterligner en vens profil på sociale medier for at  få dig til at overføre penge eller dele personfølsomme oplysninger.
Fakturabedrageri
En svindler udgiver sig for at være en leverandør og anmoder om få at ændret kontonummer på fremtidige betalinger.
Kærlighedssvindel
En svindler udgiver sig for at søge venskab og kærlighed for at få dig til at overføre penge eller dele personfølsomme oplysninger.
Falske programmer og apps
En svindler kontakter dig på vegne af et troværdigt firma for at få dig til at downloade et program, som kan stjæle eller beskadige dine data.
Muldyrssvindel
En svindler kontakter dig på gaden eller sociale medier for at få dig til at stille din konto til rådighed. Det hjælper svindleren med at skjule sine spor og hvidvaske penge.
Spoofing
Nogle svindlere udnytter moderne teknologi til at manipulere deres telefonnumre, så det ser ud, som om de henvender sig på vegne af en myndighed eller virksomhed.