Garant nr. 100.000

Så fik Sparekassen Danmark garant nr. 100.000

Titlen som garant nr. 100.000 tilfaldt en af Magnus’ forældre

Antallet af garanter i Sparekassen Danmark er støt stigende. Og nu har antallet passeret 100.000.

Det skete, da ægteparret Lone og Morten Gotlieb Grønqvist fra Støvring i foråret havde lidt penge i overskud.

”Dem satte vi i garantkapital for at få en højere rente end på lønkontoen”, fortæller Lone Gotlieb.

Da de tegnede garantkapitalen samtidig, kan det ikke afgøres, hvem af de to, der er nummer 100.000, og hvem der er 100.001.


Familien Gotlieb Grønkvist Familien Gotlieb Grønkvist – Morten, Magnus og Lone – fik lidt lækkerier med sig hjem fra besøget i Sparekassen Danmark i Støvring, hvor afdelingsdirektør Line Dalum Kristensen (til højre) var vært.


Fodbolden fylder


Forleden besøgte parret – sammen med sønnen Magnus på syv år – sparekassens afdeling i Støvring, hvor de er kunder. Her tog afdelingsdirektør Line Dalum Kristensen imod og overrakte dem – og Magnus – lidt lækkerier.

Lone og Morten er begge aktive i Støvring IF’s fodboldafdeling. Dels som spillere. Dels er Lone træner for det U7-hold, som Magnus spiller på, og dels går Morten til hånde i klubben – senest, da der skulle bygges nye omklædningsrum i klubhuset. Et projekt, der var støttet af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, som gerne ser, at foreninger, der modtager støtte, både køber ind lokalt og selv lægger håndkraft til.

”Fodbolden fylder meget i vores liv”, fortæller Morten.

Sparekassens DNA


”Et af Sparekassen Danmarks formål er at give tilbage til de lokalsamfund, hvor sparekassen tjener sine penge”, siger Line Dalum Kristensen.

”Det gør vi med sponsorater. Og det gør vi gennem 13 fonde, hvis formål er at støtte almennyttige, velgørende og udviklende projekter i de lokalområder, hvor Sparekassen Danmark tjener sine penge”, fortæller Line.

Sparekassen Danmark er en garantsparekasse.


”Det vil sige, at vi hverken har ejere eller aktionærer, som forventer at få udbetalt et udbytte. I stedet har vi garanter, som har valgt at indskyde ansvarlig kapital i sparekassen, og det belønner vi dem for med en forholdsvis høj rente af deres indskud”, fortsætter afdelingsdirektøren. I år besluttede sparekassens repræsentantskab, at garantkapitalen skulle forrentes med fire procent.

40 procent af garantkapitalen i sparekassen er ejet af de 13 lokale fonde, som altså også fik fire procent i rente. Dermed blev 113 millioner kroner kanaliseret tilbage til de velgørende fonde.

To donationer til SIF i 2023


Faktisk fik Støvring IF i 2023 to gange støtte fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland.

I september 2023 fik foreningen 49.875 kroner til et projekt, hvor de opgraderede pigernes omklædningsrum og indrettede et ”teenager-hyggerum” med bl.a. sækkestole og PlayStation.

Og i november 2023 fik foreningen 20.000 kroner til afholdelse af Technica Cup julestævne.
”På den måde er vi med til at støtte udviklingen i vores lokalområder”, fortalte Line, der opfordrede familien til også fremover at være opmærksom på muligheden for støtte fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, når Støvring IF får nye projekter på tegnebrættet.


Rasmus Tetsche Laustsen fra Sparekassen Danmark og Kim Buus fra Støvring IF Sparekassen Danmark Fonden Himmerland gav i 2023 Støvring IF to donationer: 49.875 kroner til opgradering af pigernes omklædningsrum. og 20.000 kroner til at afholde Technica Cup-julestævne. Rasmus Tetsche Laustsen, der er privatkunderådgiver i Sparekassen Danmarks afdeling i Støvring, havde æren af at overrække stævne-donationen til Kim Buus fra Støvring IF. Rasmus havde medbragt kyndig assistance i form af sønnerne Sofus og Sigurd.


Sparekassen Danmark er landets ottendestørste pengeinstitut med 345.000 kunder, 100.000 garanter, flere end 1.500 medarbejdere og afdelinger på 63 adresser i Nord- og Østjylland, Trekantområdet, på Fyn og i København.