Energirenovering

Energi­renovering af din bolig

Har du købt bolig? Skal du bygge til? Eller planlægger du at renovere din bolig? Så er det måske oplagt for dig at energirenovere, så du både mindsker dit årlige energiforbrug og din CO2-udledning.

En energirenovering kan være alt fra forbedring af dit indeklima eller omstilling til grøn energi til udskiftning af oliefyret i kælderen til en mere energivenlig varmekilde.

Besøg Energiberegneren og få en kontant idé om, hvor meget du kan spare – og en liste over forskellige muligheder for energirenovering i netop dit hjem.

Beregn, hvad du kan spare 
 

De næste skridt


Når du bruger Energiberegneren, får du forslag til forskellige energirenoveringer i dit hjem. Der vil både være forslag til lidt mindre og lidt større projekter.

Din energiberegning kan inspirere dig til at tage næste skridt, som for eksempel kan være:

1. Få et Energitjek af en uvildig energikonsulent


Med et Totalkredit Energitjek kommer du godt fra start. Du får besøg af en uvildig energikonsulent, der gennemgår boligen. Konsulenten giver dig et mere konkret overblik og hjælp til at prioritere dine energitiltag og vedligeholdelse af din bolig. Det gør det nemmere for dig at vælge de energirigtige løsninger, så værdien af din bolig bevares eller øges. Totalkredit Energitjek udføres af Totalkredits samarbejdspartner NRGi Rådgivning, som er Danmarks største udbyder af tilstandsrapporter, energimærker og el-tjek til private.

Læs mere om Energitjek

2. Kontakt og indhent tilbud fra en håndværker


Hvis du har brug for at vide, hvordan processen præcis skal forløbe, hvor lang tid det tager, og hvad det kræver, så kan du kontakte en håndværker. I kan tale sammen over telefonen, eller I kan mødes hjemme i din bolig, hvor du kan vise håndværkeren din energiberegning, fortælle om dine overvejelser, blive vejledt om konkrete tiltag og ikke mindst få et konkret tilbud på at foretage renoveringen.

3. Få gode råd fra andre


Du er sikkert ikke den eneste i dit netværk, der har gået med tanker om en energirenovering. Ofte har din nabo, din kollega eller dine forældre været igennem processen og har gode erfaringer, du kan drage nytte af. Du kan med fordel vise dem din energiberegning og få nogle gode råd. Det er en nem og hurtig måde at komme i gang på.

4. Få styr på dine økonomiske muligheder


Din rådgiver i sparekassen kan hjælpe dig med, hvordan du kommer i mål med din energirenovering på den økonomiske front. De kan også vejlede dig om lånemuligheder og friværdi. Inden du går i gang med projektet, er det også oplagt at søge information om, hvilke konkrete energiforbedringer, som du kan søge offentlig tilskud til.
 

Sæt din energirenovering i gang


Der findes ikke én måde at foretage energirenoveringer på. Der findes mange. For en energirenovering er et personligt projekt, som du bør tilrettelægge ud fra dine egne behov. Hvis du allerede har lavet en energiberegning, kan du betragte den som indledende inspiration. Inspiration til samtaler med din familie, dit netværk, en håndværker og dit pengeinstitut. Men du bestemmer selv, hvordan forløbet skal være. Ikke alle forløb er ens, men vi har sammensat en tjekliste over de forskellige led i processen her:
 
  • Lav energiberegning og undersøg dine muligheder
  • Kontakt en håndværker og tag en snak om mulige løsninger
  • Involver din rådgiver i sparekassen allerede nu, hvis du vil undersøge dine økonomiske muligheder
  • Søg råd hos dit netværk og spørg ind til anbefalinger
  • Indhent eventuelt tilbud fra forskellige håndværkere
  • Planlæg økonomien endeligt med din rådgiver i sparekassen
  • Søg energitilskud og eventuelle tilladelser, som energirenoveringen kræver
  • Begynd energirenoveringen.
 

Finansiering af energirenovering


Mange boligejere overvejer at låne i boligen. Finansieringen af dine energiforbedringer har betydning for, hvor meget du reelt sparer om måneden, indtil du har betalt lånet ud.

Din rådgiver er ikke energikonsulent, og derfor kan din rådgiver normalt ikke vurdere, hvilken energirenovering der er bedst for din bolig. Din rådgiver kan til gengæld hjælpe dig med at finde den helt rigtige finansiering og guide dig videre. Kontakt derfor din rådgiver med beregningen fra Energiberegneren, eller hvis du ønsker en uforpligtende samtale om finansiering af energirenoveringer.

Seks fordele ved at energirenovere:

  1. Typisk lavere varmeregning
  2. Mindre følsom over for stigende energipriser
  3. Sundere og mere behageligt indeklima
  4. Kan øge boligens værdi
  5. Kan forbedre boligens energimærke
  6. Lavere CO2-udledning.


Overvej energirenovering, når du:


  • Køber eller sælger
  • Bygger om eller til
  • Skifter for eksempel tag eller vinduer
  • Renoverer for eksempel køkken eller bad
  • Skifter varmeanlæg
  • Gør hjemmet mere handikapvenligt.
Efterisolering

Isolering af hulmur og loft gav et mærkbart lunere hjem

Tage og Jonna fik et tilbud fra et firma, som tilbød at sende en rådgiver, der målte husets kuldebroer.

Indeklimaet er blevet meget bedre

Med varmepumpen er huset fremtidssikret

Udskiftning af det gamle oliefyr til en varmepumpe har både givet en lavere energiregning og gjort huset mere attraktivt, når det engang skal sælges.

Nu producerer vi selv al vores strøm

Solenergi dækker al energi til jordvarmen

Huset har de bygget selv. Siden 2012 har solcellerne på taget forsynet både familien og jordvarmeanlægget med strøm, så energiregnskabet går lige op.