Efterårsferie

8 pengetips til dig, der skal ud at rejse i efterårsferien

Uanset om turen går til London eller Lolland, er der flere ting, du gør klogt i at være opmærksom på inden afrejse. Her har vi samlet 8 pengetips til ferien.

Efterårsferien venter lige om hjørnet, og for mange er det lig med en tiltrængt rejse væk fra hverdagens trummerum.

Derfor har vi samlet en stribe gode ferieråd til dig, der skal ud at rejse i efterårsferien. Brug med fordel de 8 råd som tjekliste inden afrejse – også selvom ferien skal holdes herhjemme.

1. Husk et ekstra betalingskort

Der er næsten ikke noget som et mistet kort eller pengemangel, der kan ødelægge den gode feriestemning. Husk derfor at have et ekstra kort med på rejsen – i tilfælde af at det ene bliver stjålet, eller du rammer beløbsgrænsen, og undlad at opbevare kortene sammen.

2. Sæt dig ind i, hvordan du spærrer dit kort

Skulle du miste dit betalingskort, er det en god idé at have vores mobilbank-app på din telefon. Her kan du nemlig selv spærre dit kort under ’Overblik’ - ’Kortoversigt’.

Du kan også spærre dit kort telefonisk på følgende numre:

Spærring af Dankort og VISA/Dankort: Ring på tlf. +45 44 89 29 29
Spærring af Mastercard eller Mastercard Debit: Ring på tlf. +45 44 89 27 50

Kod eventuelt numrene ind på din telefon, så du er forberedt, hvis uheldet skulle være ude.

3. Tjek dine forsikringer inden afrejse

Skal du til udlandet, er det en god idé at tjekke, hvordan du er dækket, hvis du for eksempel mister din bagage eller får brug for lægehjælp på rejsen.

Har du en Indboforsikring i Privatsikring, er der inkluderet en Rejseforsikring med attraktive dækninger, for eksempel sygebehandling og hjemtransport ved akut sygdom, sygeledsagelse, erstatningsrejse, bagageforsinkelse med mere.

Læs mere om Privatsikrings Rejseforsikring

Har du et Mastercard Guld eller Platinum, har du en rigtig god Rejseforsikring, der blandt andet sikrer dig i tilfælde af sygdom, rejseulykker, flyforsinkelser, forsinket bagage og meget mere.

Læs mere om Mastercards Rejseforsikring

Det er også fortsat vigtigt, at du orienterer dig om coronasituationen på destinationen, samt hvordan du er dækket, hvis uheldet skulle være ude under din ferie.

Læs mere om den aktuelle dækning i forbindelse med udlandsrejser her:

Information til kunder med Rejseforsikring fra Privatsikring

Information til kunder med Rejseforsikring via Mastercard Guld og Platinum

Find de aktuelle rejserestriktioner i Udenrigsministeriets Rejsevejledning
 

4. Tjek beløbsgrænsen på dine kort

Alle kort har beløbsgrænser – både pr. dag, pr. løbende måned og ved kontanthævninger, og dem gør du klogt i at kende, så du ikke pludselig står uden mulighed for at betale.

For eksempel kan du højst hæve 2.000 kroner pr. døgn på dit VISA/Dankort, når du er i udlandet – også selvom du har flere penge stående på kontoen.

Se de forskellige beløbsgrænser

5. Få rabat på forlystelser og billeje

Har du planer om at besøge nogle af Danmarks mest populære forlystelser, kan du med Mastercard få op til 25 % rabat. Du får også rabat med Mastercard, hvis du lejer bil hos Hertz eller AVIS* eller køber ferie hos DTF Travel.

* Du skal reservere bilen hos AVIS Danmark inden afrejse for at opnå rabatten.

Læs her, hvordan du gør brug af rabatten

6. Husk det blå sygesikringskort

Når du rejser i EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, skal du medbringe det blå sygesikringskort, hvis du vil være sikret lægebehandling på lige fod med landets borgere.

En god idé er også at tjekke kortets udløbsdato inden afrejse. Det blå sygesikringskort skal nemlig fornys hvert femte år.

Er dit kort udløbet, kan du bestille et nyt her

7. Hæv (lidt) valuta hjemmefra

Afhængigt af dit rejsemål kan det være en god idé at hæve lidt kontanter til rejsen, så du har en buffer, hvis de lokale restauranter, kiosker eller taxachauffører ikke tager imod kort.

Hæv lidt valuta hjemmefra og supplér eventuelt med flere kontanthævninger på destinationen efter behov.

Du kan hæve euro i de fleste af vores pengeautomater.

Se en oversigt over vores pengeautomater

8. Betal med den lokale valuta

Hvis du betaler med kort eller hæver penge i udlandet, vil du formentlig blive spurgt, om du ønsker at betale i danske kroner eller lokal valuta. Her skal du vælge lokal valuta, da det typisk er billigst.