Logo Skattestyrelsen

Tjekliste til årsopgørelsen: Snyd ikke dig selv for disse fradrag

Når din årsopgørelse for 2023 er klar i TastSelv fra mandag den 11. marts, er det en god idé at se den efter i sømmene. Se her, hvad du skal være opmærksom på for at sikre dig de fradrag, du har krav på.

"Skal jeg have penge tilbage?"

Det er sikkert det spørgsmål, du er mest interesseret i at få svar på, når du fra mandag den 11. marts 2024 får adgang til din årsopgørelse på TastSelv på www.skat.dk

Men inden du enten jubler eller ærgrer dig, bør du sikre dig, at tallene stemmer, og at der ikke mangler nogle oplysninger.

Selvom Skat automatisk modtager de fleste informationer om dig fra fx sparekassen og din arbejdsgiver, er det stadig afgørende at dobbelttjekke, om alle oplysninger er korrekte.


Hvis du i 2023 har hyret professionel arbejdskraft til at udføre opgaver i din bolig, som du kan få servicefradrag for, bør du sikre dig, at det er angivet på din årsopgørelse.


Hvad skal jeg tjekke?


Hvis der er sket ændringer i din økonomi, bør du tjekke, at disse ændringer er kommet med på din årsopgørelse. Det kan fx være, at din kørsel til og fra arbejde har ændret sig, eller at du er gået ned i tid. Har du gjort brug af ydelser, der er fradragsberettigede, er det også vigtigt, at disse kommer med.

For de fleste danskere vil årsopgørelsen være retvisende, men der er visse ting, du selv skal indberette.

Se her, hvad du selv skal oplyse til Skat:


  • Kørselsfradrag
  • Servicefradrag
  • Gevinst og tab på aktier og andre værdipapirer*
  • Gevinst og tab på kryptovaluta
  • Indtægter fra deleøkonomi, fx udlejning af værelse, bolig og bil
  • Børnebidrag
  • Ægtefællebidrag
  • Kost og logi og dobbelt husførelse
  • Arbejdstøj, faglitteratur, kurser m.m.
  • Udlandsforhold (også hvis du har betalt skat i udlandet)

* Hvis du investerer via sparekassen, sker dette helt automatisk, og du behøver ikke selv at gøre noget.

Kilde: www.skat.dk


Hvis du kører mere end 24 kilometer om dagen for at komme til og fra arbejde, kan du få kørselsfradrag. Du må dog kun oplyse de dage, du rent faktisk har kørt til og fra din arbejdsplads.


Husk fristen den 1. maj 2024


Hvis alt ser korrekt ud, behøver du ikke gøre noget. Men hvis du opdager fejl eller mangler, er det vigtigt at rette dem inden fristen.

Fristen for at rette din årsopgørelse for 2023 er onsdag den 1. maj 2024.


Skal du have penge tilbage i skat?


Hvis du skal have penge tilbage i skat, vil de blive udbetalt til din NemKonto fra den 12. april 2024.

Ved du ikke, hvad du skal bruge pengene til? Så hjælper vi dig gerne med at investere dem, så pengene ikke mister deres værdi. Der er muligheder for alle – også investeringer med lav risiko. Og det kræver hverken forhåndskendskab eller en stor formue at investere. Selv mindre beløb kan blive til mange penge i fremtiden.

Kontakt din rådgiver i sparekassen for at høre mere om dine investeringsmuligheder hos os.

Book et møde