Opkonvertering

Tid til rentetilpasning? Det skal du overveje, hvis du har et F1-lån

Er du blandt de tusindvis af boligejere, der står over for en rentetilpasning af dit F1-lån den 1. april 2024? Læs her, hvad rentetilpasningen betyder for dig og din økonomi.

Skal du have ny rente på dit F1-lån den 1. april 2024? Så skal du desværre forberede dig på en lidt højere rente efter næste rentetilpasning.

Det kan derfor være en god idé at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi.

Læs også: Hvad er rentetilpasning?

Fristen for at ændre på dit lån er den 31. januar 2024, så tag gerne fat i din rådgiver allerede nu, hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller hvis du er i tvivl om dine muligheder.

Her kan du læse Totalkredits forventninger til den kommende rentetilpasning.


Forventninger til renten


Høje prisstigninger – også kaldet inflation – har præget samfundet den seneste tid, og det har resulteret i markant højere renter for mange boligejere. I Totalkredit forventer man dog, at vi snart kan se frem til lavere renter. Med andre ord: Vi står på en rentetop.

Hvis du har et F1-lån og står over for en rentetilpasning, skal du dog stadig forvente at skulle betale en lidt højere ydelse efter næste rentetilpasning den 1. april 2024. Selvom renten forventes at være på vej ned til den tid, vil den formentlig stadig være lidt højere, end da du sidst fik ny rente på dit lån.

Konkret forventer Totalkredit, at din ydelse vil være ca. 850 kroner højere om året efter skat pr. million kroner, du har lånt, hvis du vælger at holde fast i dit lån.


Det kan du overveje


Hvis du ønsker mere tryghed i forhold til, hvad du skal betale i rente, kan du overveje et lån med en lidt længere rentebinding, fx et F3- eller F5-lån. For renten kan stadig stige yderligere på trods af forventninger om det modsatte.

Hvis du skifter fra et F1-lån til fx et F3- eller F5-lån, forventer Totalkredit også, at du kan se frem til en lidt lavere rente i den tre- eller femårige periode. Det skyldes, at investorerne på finansmarkederne forventer, at renten vil falde et godt stykke i løbet af de kommende år, og derfor vil de gerne acceptere en lidt lavere rente, hvis de til gengæld er sikret rentebetalingen i flere år.

Hvis du er nervøs for nye rentestigninger, kan du også overveje at skifte til et fastforrentet lån. Renten på et fastforrentet lån er dog højere i øjeblikket, men til gengæld er renten fast, så længe du har lånet.


Husk fristen den 31. januar 2024


Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Renten bliver nemlig automatisk tilpasset den 1. april 2024.

Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller hvis du er i tvivl om dine muligheder, så tag fat i din rådgiver i sparekassen i god tid inden fristen den 31. januar 2024.

Der er nemlig flere muligheder for at få et lån med den profil, du er mest tryg ved.

Book et møde