Tid til det rentetilpasning: Har du stadig det rigtige lån?

Renten er stadig på vej op: Det skal du overveje, hvis dit lån skal rentetilpasses

Er du en af de 700 Totalkredit-kunder, der skal have en ny rente på dit tilpasningslån fra den 1. oktober 2022, skal du regne med, at dit lån bliver en smule dyrere efter næste rentetilpasning.

Efter flere år med faldende renter er vinden nu vendt, og der er udsigt til stigende renter ved næste rentetilpasning – og måske også i de kommende år.

Står du over for en rentetilpasning, er det derfor oplagt at overveje at låse renten fast eller at vælge en anden renteperiode.

Fristen for at ændre på dit lån er den 29. juli 2022, så tag gerne fat i din rådgiver allerede nu, hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller hvis du er i tvivl om dine muligheder.


Når dit lån skal rentetilpasses, kan du:

  • Forkorte eller forlænge rentebindingsperioden
  • Omlægge lånet til en anden lånetype
  • Ændre på løbetiden
  • Ændre på afdrag
  • Låse renten fast
Husk fristen den 29. juli 2022.


Derfor stiger renterne

At renterne kravler opad, skal blandt andet ses i lyset af situationen i Ukraine, der har presset inflationen yderligere op.

Situationen i Ukraine er dog ikke hele årsagen. De internationale og danske renter har nemlig været stigende siden nytår. Det skyldes blandt andet, at inflationen er steget til et niveau, vi ikke har set i mange år. I en tid med høj inflation hæver nationalbankerne nemlig typisk renterne for at dæmpe den økonomiske aktivitet og holde inflationen nede.

Du kan derfor forvente en højere rente på dit F3-lån end ved sidste rentetilpasning. F3-renten nærmer sig 1,8 % (pr. 5. juli 2022). Det er ikke en høj F3-rente, men den højeste, vi har set i en del år. Og det betyder, at du skal sætte lidt flere penge af i budgettet til betaling af din termin.


Har du det rigtige lån?

Hvis du er bekymret over udsigten til højere renter, anbefaler vi, at du taler med din rådgiver i sparekassen. Der er nemlig flere muligheder for at få et lån med den profil, du er mest tryg ved.


Husk fristen den 29. juli

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Så får du automatisk en ny rente den 1. oktober 2022.

Ønsker du omvendt at ændre på dit lån – eller er du i tvivl om dine muligheder, så tag fat i din rådgiver i sparekassen i god tid inden fristen den 29. juli 2022.