Pensionsopsparing

Her er sidste frist for at indbetale til pension i 2021

Året nærmer sig sin afslutning, og det samme gør din mulighed for at indbetale ekstra til din private pensionsopsparing – og på den måde sikre dig et skattefradrag. Få overblik over tidsfristerne og beløbsgrænserne her.

Vil du gerne nå at sætte lidt ekstra ind på din private pensionsopsparing, inden året går på hæld – og på den måde sikre dig et skattefradrag? Så er det vigtigt, at pengene bliver overført på den rigtige side af årsskiftet.

Hvornår der er frist afhænger af, om du selv vil overføre via netbank mellem egne konti – eller om du ønsker at overføre til pensionskonti udenfor sparekassen. Få overblikket her.

Overførsler til konti i andre pengeinstitutter

Type Sidste frist
Standardoverførsel
(beløbet er til rådighed for modtageren den førstkommende bankdag efter overførselsdagen)
Onsdag den 29. december 2021 kl. 19.30
Sammedagsoverførsel
Torsdag den 30. december 2021 kl. 12.00
Straksoverførsel
Afhænger af modtagerens pengeinstitut

 

Bemærk, at der gælder samme frister, hvis du ønsker at overføre fra forhenværende Jutlander Bank til forhenværende Sparekassen Vendsyssel – eller omvendt, da IT-systemerne endnu ikke er lagt sammen.

Overførsler til konti inden for Sparekassen Danmark

Sidste frist: Torsdag den 30. december 2021 kl. 19.30
Din rådgiver kan hjælpe dig frem til kl. 16.

Bemærk, at denne frist kun gælder, hvis du ønsker at overføre mellem konti i forhenværende Jutlander Bank ELLER forhenværende Sparekassen Vendsyssel. Ønsker du at overføre fra forhenværende Jutlander Bank til forhenværende Sparekassen Vendsyssel – eller omvendt, gælder samme frister, som hvis du skulle overføre til et andet pengeinstitut.

Vil du være på den sikre side, anbefaler vi, at du gennemfører sammedagsoverførsler og straksoverførsler senest onsdag den 29. december 2021. Det sikrer, at vi kan benytte årets sidste bankdag (den 30. december 2021) til at rette op på eventuelle fejl i overførslen.


Vidste du, at …

… det er de samme tidsfrister, der gør sig gældende, hvis du skal foretage andre overførsler, der skal være bogført på denne side af årsskiftet?

For eksempel hvis du vil benytte dig af muligheden for at give dine børn eller børnebørn en pengegave, uden at der skal betales gaveafgift af beløbet (maksimalt 68.700 kroner pr. barn i 2021).

Husk beløbsgrænserne

Ønsker du at indbetale ekstra til en privat aldersopsparing eller ratepension, gør du også klogt i at undersøge, om du har sat penge ind på en tilsvarende pensionsopsparing andre steder, da det kan have skattemæssige konsekvenser, hvis du indbetaler for meget.

Så meget kan du indbetale i 2021

Aldersopsparing:
5.400 kroner
Ratepension:
58.500 kroner
Livrente:
53.800 kroner*

*Ønsker du at indbetale mere end 53.800 kroner, skal du kontakte din rådgiver.
 
 
Hvis du vil være sikker på at få fradrag for dine pensionsindbetalinger i 2021, bør du også sikre dig, at dine ekstra indbetalinger bliver skrevet ind i din aftale med sparekassen. Det kan din rådgiver hjælpe dig med. Du oplyser blot det beløb, du har valgt at indbetale, så sørger din rådgiver for, at det samlede beløb bliver indberettet til Skat.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din rådgiver.