Eva og Lasses hus set fra luften

Nybyggeri på stranden

Rådgiver bad Eva og Lasse om at drømme højt: Nu bor de 20 meter fra vandkantenIndimellem kan det være en god idé at sige sine drømme højt. For Eva og Lasse har det gjort drømmen om et arkitekttegnet hus med havudsigt til virkelighed.

”Jeg havde faktisk slet ikke troet, det ville være muligt.”

Sådan fortæller 46-årige Eva Nygaard om det arkitekttegnede hus, som hun og manden Lasse har fået opført 20 meter fra Greve Strand.

For at finde en strandgrund til salg i Greve er lidt ligesom at finde en nål i en høstak, ligesom de fleste grunde i området kræver en solid friværdi at komme i nærheden af. 

Derfor skulle det gå stærkt, da en grund, som parret længe havde haft kig på, pludseligt blev sat 600.000 kr. ned.

”Vi havde det lidt sådan, at hvis det skal være, så skal det bare være nu. Der er grundlæggende ikke så mange strandgrunde her i området, så når der endelig er en til salg, og den så ovenikøbet ligger 500 meter fra, hvor vi boede før, så skulle det bare være nu,” fortæller 46-årige Lasse Nygaard begejstret.


Eva og Lasse foran deres byggeprojektDrømmen om et arkitekttegnet hus med havudsigt blev til virkelighed for Eva og Lasse, der her ses foran deres byggeprojekt. Foto: Privat


Rådgivers fortjeneste

At parrets drøm om et arkitekttegnet hus på stranden gik i opfyldelse, tilskriver Eva og Lasse i høj grad deres rådgiver i Sparekassen Danmark, som med parrets egne ord er ”fantastisk til at gribe de drømme, de kommer med.”

”Én af de ting, jeg sætter allerstørst pris på ved Tina (parrets rådgiver, red.) er, at hun lader os drømme højt. Det, synes jeg, er meget værdifuldt. At det er okay at udtrykke, hvad man drømmer om. For ellers sad vi ikke her i dag,” konstaterer Eva.


Eva og Lasses hus i Greve StrandMed 20 meter til stranden og muligheden for at bygge et nyt hus – nærmest på stranden – føler Eva og Lasse, at de har fået alle deres drømme opfyldt på én gang. Foto: Privat


Udover at Eva og Lasses rådgiver i Sparekassen Danmark fra begyndelsen har udvist forståelse for deres drøm, har hun også vist sig som en god sparringspartner, mens byggeriet stod på.

”Hun har været en rigtig god sparringspartner undervejs, både i forhold til hvilke finansieringsløsninger der er at vælge imellem, men også om vi har sikret os i forhold til kontrakten på forskellig vis. Og så er hun god til at finde løsninger,” siger Lasse og uddyber med et eksempel:

”Inden vi gik i gang med byggeriet, havde vi ét byggebudget, men undervejs fandt vi ud af, at coronasituationen har gjort det langt dyrere at bygge, end det vi egentlig havde budgetteret med, men det hjalp Tina os med at finde en løsning på,” siger han.


Eva og Lasses 3 bedste tips til nybyggeri

Det er første gang, at Eva og Lasse har kastet sig over nybyggeri. Processen har kastet mange lærerige erfaringer af sig. Her får du de tre vigtigste.

1. Tænk dagligdagens praktik ind i husets indretning
”Sørg for, at husets indretning tager udgangspunkt i jeres behov som familie. Vi er for eksempel en familie på fem, hvor alle er aktive inden for både sommer- og vintersport, så det kræver en del opbevaringsplads.

2. Hav tålmodighed
”Når man bygger et hus, skal man forvente, at det tager længere tid, end man regner med. Vi havde for eksempel regnet med, at det ville tage cirka en måned at blive enige om en plantegning. I stedet tog det os tæt på et halvt år.

3. Hastværk er lastværk
”Det er supervigtigt, at man giver sig god tid og virkelig tager udgangspunkt i den grund, man nu har, når man skal bygge et hus. Bare sådan noget, som hvor vinden kommer fra, er jo virkelig vigtigt for placeringen af terrassen for eksempel.”


En ligeværdig dialog

Når det kommer til bankforretninger, er det også vigtigt for Eva og Lasse, at deres rådgiver siger tingene uden omsvøb.

”Når man taler med sådan én som Tina, så er det en ligeværdig dialog. Man ved, man taler med en, der er fagligt kompetent, og der er ikke noget holden hånden over noget. Hun er bundærlig, og hvis hun ser noget, der ikke kan lade sig gøre, så siger hun bare: “Det der kan I glemme. Det kan ikke lade sig gøre, men I kan gøre sådan her i stedet for,” forklarer Lasse.


Udsigten fra Eva og Lasses husUdsigten gjorde udslaget, da Eva og Lasse valgte beliggenheden til deres arkitekttegnede hus ved Greve Strand. Foto: Privat


Eva og Lasse har også flere gange holdt møde med deres rådgiver hjemme i deres egen stue. En service, der ifølge parret er selve indgrebet af personlig og nærværende rådgivning:

”Der sker bare et eller andet, når man sidder hjemme i sin egen stue i stedet for i et mødelokale i en eller anden filial. Det bliver sgu nærværende på en eller anden måde. Man er ikke bare et nummer i rækken. Selvom man er det. Det ved vi jo godt, at vi er, men det er ikke den opfattelse, man sidder med,” slutter Lasse.

Overvejer du at kaste dig over et nybyggerprojekt, så tag gerne os med på råd – og gerne så tidligt i processen som muligt, så du har overblik over dine økonomiske muligheder. Kontakt din rådgiver eller bed om at blive ringet op.