Bæredygtige investeringer

3 ting, du skal tage stilling til, når du vil investere

Hensyn til miljø og mennesker er blevet et fokusområde i mange aspekter af vores hverdag. Også på investeringsområdet.

Hvor vigtigt er det for dig, at de virksomheder, du investerer i, bidrager til den grønne omstilling? Og at de behandler deres medarbejdere ordentligt?

Det er spørgsmål som disse, du skal forholde dig til, når du ønsker at investere gennem Sparekassen Danmark.

Foruden tidshorisont og risikovillighed er hensyn til miljø og mennesker nemlig blevet en fast del af investeringsrådgivningen i Sparekassen Danmark.

Det skyldes EU-lovgivning, der forpligter den finansielle sektor til at understøtte den bæredygtige omstilling, blandt andet ved at forbedre informationen om sine produkter.


3 ting, du skal tage stilling til, når du vil investere


  1. Din tidshorisont
    Hvornår skal du bruge pengene igen?

  2. Din risikovillighed
    Hvor stor risiko vil du løbe?

  3. Dine bæredygtighedspræferencer
    Hvor vigtigt er det for dig, at dine investeringer understøtter den bæredygtige udvikling?

Øvrige faktorer kan også have en vigtig betydning, fx skatteforhold, boliglån og din samlede økonomi.


Investeringsløsninger til enhver


Hvis det er vigtigt for dig, at dine investeringer bidrager til den grønne omstilling, har du flere muligheder som kunde i Sparekassen Danmark.

Én mulighed er at investere i BankInvests nye bæredygtige klimafonde, der udover at leve op til svanemærkets kriterier for bæredygtige investeringer også understøtter FN’s verdensmål 7 ”Bæredygtig energi” og verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”.

Du kan også investere i Sparinvests svanemærkede fond Bæredygtige Aktier, der investerer i cirka 50–70 aktier, som hver især er udvalgt efter nøje vurdering af selskabets potentiale, risiko og bæredygtighed.

Er bæredygtighed mindre vigtigt for dig, har vi dog også investeringsprodukter, der tilgodeser den grønne omstilling i mindre grad.


3 ting, du skal tage stilling til, når du vil investereUanset om du investerer i forvejen, eller overvejer at komme i gang med at investere, sidder vi klar til at rådgive dig om dine muligheder for at investere (mere) bæredygtigt. 


Valget er dit


Måske synes du ikke, at dit pengeinstitut skal blande sig i, hvordan du ønsker at investere dine penge. Men det gør vi skam heller ikke.

Når vi spørger dig, om du ønsker at investere bæredygtigt, gør vi det nemlig udelukkende for at kunne give dig den bedste rådgivning.

Hvad du vælger at investere i, er i sidste ende op til dig selv.

Vil du høre mere om, hvordan du kan investere (mere) bæredygtigt? Så kontakt din rådgiver eller book et møde herunder.

Book et møde