Hjælp til MitID

MitID er din nøgle til din netbank og hele det digitale Danmark.

MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer.

Derfor er NemID blevet erstattet med MitID: Din nye digitale identitet, som du skal bruge, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. MitID er lige så vigtigt som dit pas. Og du må aldrig dele det med andre.
 

Hvem står bag MitID?


Det er et unikt partnerskab, der står bag udviklingen og driften af MitID, nemlig de danske pengeinstitutter og Digitaliseringsstyrelsen. 

Pas godt på MitID

MitID er lige så vigtigt som dit pas. Og du må aldrig dele det med andre. Her får du fem huskeregler, som er gode at huske på i forhold til MitID.

De 5 vigtige huskeregler

 • Vis aldrig dine koder til andre.
 • Udlever aldrig din MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser til andre.
 • Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.
 • Godkend aldrig noget med MitD på baggrund af for eksempel et opkald, e-mail eller besøg fra nogen, som udgiver sig for at være fra dit pengeinstitut, fra supporten eller noget helt tredje. Du vil aldrig blive kontaktet på den måde
 • Læs altid, hvad du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende.

MitID support

Kontakt MitID supporten på tlf. 33 98 00 10 eller support@mitid.dk

Åbningstider
Mandag til fredag: kl. 8:00-20:00
Lørdag, søndag og helligdage: kl. 10:00-16:00

Spørgsmål og svar

Før du får MitID

Hvad er MitID?
MitID er din digitale signatur. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er, når du for eksempel logger på din netbank, tjekker din årsopgørelse eller skal underskrive dokumenter digitalt. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til.

Det er vigtigt, at du beholder dit NemID, efter du har fået MitID. Det skyldes, at der kan være enkelte tjenester, som anvender NemID lidt endnu.
Hvad kan jeg bruge MitID til?
Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til, for eksempel at logge på netbank, læse digital post fra det offentlige eller handle på nettet.
Hvorfor erstattes NemID?
NemID erstattes af MitID, fordi det er en mere tidssvarende løsning, der gør os klar til fremtidens digitale muligheder og udfordringer.
Kan jeg fortsætte med at bruge NemID? Og med at bruge nøglekortet/papkortet?
Nej. NemID er udgået for privatkunder, og du skal derfor benytte MitID, når du logger på net- og mobilbank. Hvis du endnu ikke har oprettet dit MitID, kan du se, hvad du skal gøre ved at klikke på nedenstående link.

Opret dit MitID her

For erhvervskunder
Hvis du benytter Medarbejder NemID, skal du skifte til enten Privat MitID eller Offentlig NemID medarbejdersignatur med nøglefil og CPR-tilknytning.

Læs mere
Hvad gør man for personer med særlige behov (for eksempel ældre eller personer med handicap)?

Der er flere forskellige måder at bruge MitID på:

 • MitID app'en
  MitID app'en er et oplagt valg, hvis du tidligere har brugt NemID nøgleapp. MitID app'en kan fungere på de fleste smartphones. Hvis du ikke tidligere har brugt NemID nøgleapp, men ønsker at bruge MitID app, kan du sagtens det.
 • MitID kodeviser
  MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som du indtaster, når du skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser, som du måske kender.
 • MitID kodeoplæser
  Hvis du har et synshandicap, kan du bruge MitID kodeoplæser. MitID kodeoplæser har en stor skærm, hvor koden vises. Den kan også læse koden højt. Du kan tilslutte høretelefoner, så andre ikke kan høre med. Du behøver ikke bevise, at du har et synshandicap for at få en MitID kodeoplæser.
 • MitID chip
  Hvis du for eksempel i forbindelse med dit arbejde har med særligt følsomme oplysninger at gøre eller har behov for at anvende MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip. Chippen kobles til computeren, enten kontaktløst (NFC) eller via USB. Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. Chippen kan først tilkøbes efter, at du har taget MitID i brug på anden vis, for eksempel MitID app.
Er det et krav, at jeg skal have MitID?
Det er ikke et krav, at du skal have MitID. Det er dog nødvendigt for at kunne benytte en række digitale tjenester, som eksempelvis net- og mobilbank.
Hvad gør jeg, hvis jeg har et udenlandsk telefonnummer?
MitID understøtter også udenlandske mobilnumre.
Er MitID anerkendt som europæisk eID?
Ja, MitID er anerkendt som europæisk eID.
Skal jeg bruge MitID, hvis jeg har en virksomhed?

Hvis du i dag bruger dit private NemID, når du skal benytte digitale services i forbindelse med din virksomhed, kan du fremover også bruge MitID i erhvervsmæssig sammenhæng. Det gælder for eksempel, hvis du er virksomhedsejer eller har fuld tegningsret i en virksomhed. Det er den løsning, der i dag hedder NemID privat til erhverv – og som bliver til MitID privat til erhverv.

Du kan automatisk bruge MitID i erhvervsmæssig sammenhæng, så snart du som privatperson har fået MitID, og du skal altså ikke foretage dig yderligere.

Øvrige virksomheder og foreninger får ny erhvervsløsning
Har man medarbejdere i sin virksomhed eller medlemmer i en forening, der skal kunne agere digitalt på vegne af virksomheden/foreningen, kan de også i fremtiden bruge deres private MitID. Det sker via den kommende erhvervsløsning MitID Erhverv, der kommer til at erstatte NemID medarbejdersignatur.


Skal jeg bruge MitID, hvis jeg repræsenterer en forening?
Ja, hvis du repræsenterer en forening, kan du benytte dit private MitID.

Foreningen kan registrere én foreningsrepræsentant i CVR-registret, og det er denne foreningsrepræsentant, der alene kan gøre brug af sit private MitID.

Når du skal have MitID

Hvordan bruger jeg MitID?

Der er forskellige måder at bruge MitID på. Man kan bruge MitID app med et swipe eller få sine koder via MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser. Disse muligheder er gratis at få og bruge.

 • MitID app: MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med MitID app kan man logge på Netbank, læse digital post fra det offentlige eller handle på nettet.
 • MitID kodeviser: MitID kodeviser er et alternativ til dem, der ikke har mulighed for at bruge MitID app. MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som du indtaster, når du skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser, som du måske kender.
 • MitID kodeoplæser: MitID kodeoplæser er et alternativ til dem, der ser dårligt eller har et synshandicap. MitID kodeoplæser har en stor skærm, hvor koden vises - eller den kan læse koden højt. Høretelefoner kan tilsluttes, så ingen andre kan høre med.
 • MitID chip: Hvis du for eksempel i forbindelse med dit arbejde har behov for en ekstra sikkerhed eller for at anvende MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip. Chippen kobles til computeren, enten kontaktløst (NFC) eller via USB. Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. Chippen kan først tilkøbes efter, at du har taget MitID i brug på anden vis, for eksempel MitID app.
Hvilke krav er der til mit bruger-ID?

Et bruger-ID skal opfylde følgende kriterier for at blive godkendt:

 • Det skal indeholde 5–48 tegn.
 • Det må kun indeholde disse tegn (det samme tegn må gerne forekomme flere gange): abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå0123456789{}!#$^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum.
 • Det må ikke være det samme som dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal.
 • Det må ikke starte eller slutte med mellemrum.
 • Det må ikke være optaget af en anden MitID bruger.
 • Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.
Hvilke krav er der til min smartphone eller tablet, hvis jeg skal bruge MitID app?

Den korte version er, at du kan få MitID app på de fleste Android telefoner eller på iPhone 5S og nyere (skal være opdateret til mindst iOS 12).

Det centrale er, at du skal have et operativsystem og en internetbrowser, som understøtter brug af MitID og MitID app.

MitID app'en kan fungere på hovedparten af alle smartphones. Det er versionen af styresystemet på din smartphone, der afgør, om MitID app'en kan fungere. MitID app'en fungerer på de styresystemer, som minimum 2 % af danskerne bruger. Det skyldes, at det er nødvendigt at sikre sammenhæng til for eksempel sikkerhedsopdateringer og anden funktionalitet.

Pr. 1. juni 2021 er følgende kombinationer understøttet på mobiltelefon og tablet:

 • Apple iOS 12, 13 og 14 med seneste udgave af Mobile Safari, Google Chrome eller in-app (SFSafari View Controller) internetbrowser.
 • Google Android 7, 8, 9, 10 og 11 med seneste udgave af Google Chrome, in-app (Custom tabs) eller Samsung Browser 14 internetbrowser.

Anvender du et operativsystem eller en internetbrowser, som ikke understøtter brug af MitID, kan vi ikke garantere, at MitID fungerer.

Bemærk, at MitID app kun kan installeres på enheder, hvor sikkerheden kan garanteres. Hvis du har ændret i sikkerhedsindstillinger (hvis du for eksempel har jailbreaket eller rooted din mobiltelefon), eller hvis du benytter en betaversion af iOS eller Android, kan du ikke installere MitID app.

Kan app'en hentes på Huawei telefoner?

Kun hvis app'en hentes fra Google Play eller Apple Appstore. AppGallery understøttes ikke i øjeblikket.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en smartphone, eller hvis jeg ikke ønsker at benytte app'en?

Der er følgende alternativer til app'en:

 • MitID kodeviser: MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som du indtaster, når du skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser.
 • MitID kodeoplæser: MitID kodeoplæser er et alternativ til dem, der har et synshandicap. MitID kodeoplæser har en stor skærm, hvor koden vises. Den kan også læse koden højt. Du kan tilslutte høretelefoner, så ingen andre kan høre med.
 • MitID chip: Hvis du har adgang til særligt følsomme oplysninger eller har behov for at anvende MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip. Chippen kobles til computeren, enten kontaktløst (NFC) eller via USB. Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. Chippen kan først tilkøbes, efter at du har taget MitID i brug på anden vis, for eksempel MitID app.
Hvordan får jeg MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser?
Når du skal have MitID, skal du igennem en række trin. Her kan du blandt andet vælge, om du ønsker at få en MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser, som du kan få tilsendt med posten. Når du har modtaget din MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser, skal den aktiveres, så den tilknyttes dig. Det får du mere at vide om, når du modtager kodeviseren eller kodeoplæseren. Både MitID kodeviser og MitID kodeoplæser er gratis. Du behøver ikke bevise, at du har et synshandicap for at få MitID kodeoplæser.
Hvor meget koster MitID chippen?
MitID chippen har en brugerbetaling på 143,75 kr. og vil kunne bestilles på MitID.dk
Kan man være flere personer om den samme MitID app?
Hvis I er flere personer i samme husstand, som for eksempel benytter den samme tablet, kan I bruge den samme MitID app, men med hver jeres bruger-ID, da man kun må bruge sin egen MitID identitet. Hvis I bruger den samme app, kan I derfor ikke bruge ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk til at åbne MitID app'en med. Så skal I bruge jeres personlige MitID app PIN-kode i stedet.