TEKUM

Fra 2 til 120 medarbejdere på under to år: Sådan er TEKUM vækstet på rekordtid

Med en klar strategi og skalerbare løsninger har TEKUM på rekordtid udviklet sig til en markant spiller inden for el- og mekanikløsninger til industrien.

Da el- og mekanikvirksomheden TEKUM gik i drift i oktober 2023, var ambitionen klar: De ville være industrikundernes foretrukne samarbejdspartner, når det kom til både el- og mekanikløsninger.

Siden da har virksomheden vokset sig større, stærkere – og mere synlig. På under to år er de gået fra 2 til 120 medarbejdere, og TEKUM har nu syv afdelinger i Jylland og på Fyn.

Vi har mødt TEKUM til en snak om ivæksætteri, vækst og om vigtigheden af at gøre sig fortjent til næste opgave.


El- og mekanikvirksomheden TEKUM er vækstet på rekordtidDe startede to. I dag beskæftiger TEKUM cirka 100 elektrikere, elektromekanikere og smede, der laver alt fra klassiske elinstallationer som stikkontakter og lys til mere komplekse projekter som flytning af maskinanlæg og opbygning af hele produktionslinjer.


Hvad er TEKUM for en virksomhed?


”Vi arbejder med el- og mekanikløsninger til industrien. Det kan for eksempel være, når en motor går i stykker på en produktionslinje, og maskinen skal repareres hurtigt, så produktionen ikke går i stå. Eller når en virksomhed får leveret nye maskiner og skal have opbygget en komplet produktionslinje fra bunden. Her tager vi os af både installationer, mekanik og det praktiske – lige fra rådgivning og projektledelse til selve udførelsen, fortæller Lars Rømer, der er medejer og afdelingschef for TEKUMs afdelinger i Midtjylland.

Hvad fik jer til at tage springet og starte jeres egen virksomhed?


”Jamen, det startede egentlig med, at vores tidligere arbejdsplads blev solgt til en amerikansk koncern. Det medførte en kulturændring, der for mit vedkommende betød, at jeg skulle bruge mere tid på at lave Excel-ark og mindre tid på det, jeg virkelig brænder for, nemlig medarbejderne og kunderne. Derfor var vi et par stykker fra den gamle arbejdsplads, der valgte at gå sammen og stifte TEKUM,” fortæller Jannik Schjødt, der er medejer og forretningsudviklingschef i TEKUM.


Fra venstre ses TEKUMs administrerende direktør Lars Schjødt, forretningsudviklingschef Jannik Schjødt, regnskabschef Jane Bonderup og afdelingschef Lars Rømer.Fra venstre ses TEKUMs administrerende direktør Lars Schjødt, forretningsudviklingschef Jannik Schjødt, regnskabschef Jane Bonderup og afdelingschef Lars Rømer.


Hvordan fandt I ud af, at der var et hul i markedet?


”Vi har alle en solid baggrund i branchen, og vi har gennem årene oparbejdet stærke relationer til både kunder og medarbejdere. Da vi startede TEKUM, oplevede vi hurtigt, at flere medarbejdere valgte at følge med os fra vores tidligere arbejdsplads, fordi de troede på projektet og på den måde, vi gør tingene. Siden har vi rekrutteret omkring 70 medarbejdere på godt et år, og det har kun bekræftet os i, at der var et behov – både hos kunderne og blandt de medarbejdere, der gerne ville være en del af noget nyt,” fortæller Lars Rømer.

Hvad har været afgørende for, at I har kunnet vokse fra 2 til 120 medarbejdere på så kort tid?


”For det første er det jo et spørgsmål om at gøre sig fortjent til den næste opgave. At levere et godt stykke håndværk og vise kunderne, at vi gerne vil hjælpe dem og skabe værdi for deres forretninger – også på de skæve tidspunkter, hvor andre måske siger nej.

Derudover er skalerbarhed en grundtanke hos os. Blandt andet har vi valgt korte lejeaftaler på vores lokationer, så vi hurtigt kan tilpasse os, ligesom vi har valgt at lease vores biler og andet udstyr gennem Sparekassen Danmark, så vi kan holde likviditeten fri til at drive vores kerneforretning,” siger Lars Schjødt, der er medejer og administrerende direktør i TEKUM.


For TEKUMS ledelse er det vigtigt at have en virksomhedskultur, hvor alle føler sig hørt og som en del af fællesskabet.For TEKUMS ledelse er det vigtigt at have en virksomhedskultur, hvor alle føler sig hørt og som en del af fællesskabet. Derfor valgte de navnet TEKUM, som betyder hjemme på latin.


Hvilke fordele ser I ved leasing?


”Den helt klare fordel er, at det frigør likviditet, som vi kan bruge til at drive og udvikle vores kerneforretning. Når vi leaser vores aktiver i stedet for at købe dem, undgår vi at binde store beløb i udstyr. Det giver os frihed til at bruge pengene på det, der virkelig betyder noget – som at betale løn til vores medarbejdere og tage nye opgaver ind. Samtidig giver leasing os fleksibilitet til hurtigt at skalere op eller ned, alt efter hvor opgaverne er,” siger Lars Schjødt.


Leasing – kort fortalt


Leasing er en finansieringsmetode, hvor du betaler for brugen af et givent aktiv, fx en bil, i en aftalt periode i stedet for at købe den. Det giver fleksibilitet og inkluderer ofte serviceydelser. Når leasingperioden er slut, kan du ofte vælge at købe aktivet, forny leasingaftalen eller at returnere det.

Læs mere om erhvervsleasing


El- og mekanikvirksomheden TEKUM er vækstet på rekordtidLigesom Sparekassen Danmark vil TEKUM gerne være lokale og tæt på sine kunder. Derfor har de planer om at udvide med flere lokationer på sigt.


Hvordan oplever I samarbejdet med Sparekassen Danmark og jeres rådgiver i hverdagen?


”Vi er virkelig glade for samarbejdet med Sparekassen Danmark og vores rådgiver Lars. Han kender vores forretning ned i detaljen og er altid 100 % med på vores idéer. Ofte bringer han selv forslag på banen, som kan hjælpe os videre. For eksempel satte han os i forbindelse med en af hans andre kunder, da vi skulle vælge nyt økonomisystem. Det er netop den slags proaktive handlinger, der gør forskellen. Man kan mærke, at sparekassen vil os og er en aktiv medspiller på rejsen,” siger Jane Bonderup, der er regnskabschef i TEKUM og har den daglige kontakt med sparekassen.


Nærvær, hurtige beslutninger og en oplevelse af, at sparekassen er med på rejsen. Det er sådan, TEKUM beskriver samarbejdet med Sparekassen Danmark.Nærvær, hurtige beslutninger og en oplevelse af, at sparekassen er med på rejsen. Sådan beskriver TEKUM samarbejdet med Sparekassen Danmark.


Hvis I skal give ét godt råd til andre virksomheder, der drømmer om vækst – hvad skulle det så være?


”Hav styr på processer, kerneydelser og finansieringsstruktur fra starten. Likviditet er nøglen til at sikre stabil vækst, og det kan hurtigt blive en udfordring, når kunderne har lange betalingsfrister, men udgifterne skal betales her og nu. Derfor har vi et konstant fokus på, at vi har kapitalen på plads til at tage det næste skridt, når mulighederne opstår,” råder Lars Schjødt.


Om TEKUM


  • Etableret: Oktober 2023
  • Afdelinger: 7
  • Medarbejdere: 120
  • Hovedkontor: Rødekro
  • Kerneydelser: El- og mekanikløsninger, rådgivning, projektledelse og udførelse af komplette løsninger til industri og erhverv

  • Læs mere på www.tekum.dk


    Har din virksomhed et skjult potentiale?


    Uanset om du allerede er kunde hos os eller overvejer at blive det, står vi klar til at hjælpe dig med at spotte skjulte potentialer for din virksomhed. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at vokse og trives.

    Book et møde


    Hvis du ønsker at realisere økonomiske drømme eller at give din økonomi et servicetjek, kan du nemt booke et møde i Sparekassen Danmark.
     
    Udfyld formularen herunder, og en af vores rådgivere vil kontakte dig hurtigst muligt for at aftale et mødetidspunkt.